JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stordalens «talentjakt»

Det er med stor uro at vi som arbeider innen hotell- og restaurantbransjen ser fagutdanningen smuldrer bort samtidig som arbeidsgivers etterspørsel etter faglig dyktighet forvitrer, skriver Enrique Mora.



18.11.2011
13:16
16.12.2013 17:39

I februar i år kunne vi lese en artikkel i Dagbladet (Dagbladet.no 14.02.2011 «Kokkene er de nye rockestjernene») hvor Administrerende direktør i NHO-Reiseliv uttrykte bekymring for rekruttering og behovet for «kompetent arbeidskraft i yrker som kokk, servitør og resepsjonist, og i reiselivet generelt».

Vi i Fellesforbundets avd.250 Seksjon for Hotel, restaurant og reiseliv i Sør-Trøndelag beskrev i et innlegg i Adresseavisen (Debatt 28.02.2011) hvordan vi hører «daglig fra lærlinger i bransjen vår som utnyttes som ufaglært arbeidskraft på lærlingerlønn, som ikke får gjennomgått sin opplæringsplan, som blir truet og hundset med. Dette er elever i norsk skole beskyttet av opplæringsloven. Greier de å gjennomføre sine 4 halvår som lærlinger, og består sin fagprøve tross mangelfull opplæring, står de ofte med fagbrevet i hånda og velger helt andre yrker eller forsvinner inn i de offentlige institusjonskjøkken».

Under det nylig avsluttede Landsmøtet i Fellesforbundet gikk vi i avd. 250 i Fellesforbundet opp til talerstolen og krevde handling med tanke på rekruttering av fagfolk innen vår bransje. Regjeringen har utropt reiselivet til en av fremtidens store satsingsområder, men skal det satses må det settes krav til en vesentlig kompetanseheving både for ansatte, mellomledere og ledere i alle ledd i bransjen. Eneste måten å oppnå dette på er ved å heve statusen på yrkesfag innen hotell og restaurant. Dette vil i tillegg være et viktig skritt i riktig retning for å løse rekrutteringsproblematikken innen hotell- og restaurantbransjen.

En stor utfordring er hvordan vi skal klare å rekruttere ungdom til å ta fagbrev innen reiseliv når sentrale aktører innen bransjen ikke selv vet å verdsette denne kompetansen når de rekrutterer nye medarbeidere. Et eksempel på dette er det nye Clarion Hotel på Brattøra. På hotellets hjemmeside kan en lese stillingsannonser for de ulike stillingene de trenger ansatte til. Det er frustrerende å se at ikke en eneste gang er fagbrev nevnt under ønskede eller påkrevde kvalifikasjoner. I Adresseavisen den 04.11.11 står det at de ser etter personer «med glimt i øyet». Personlighet går foran CV. Petter Stordalen skal «inspirere» fra scenen. Det kan virke som at for Choice Hotels Scandinavia har Hotellbransjen blitt et stort show. Ansettelser skal skje som om det gjaldt en plass i en realityserie som Big Brother eller Paradise hotell. Resepsjonister, kokker, servitører og stuepiker er blitt stillinger hvor det første kravet er å klare seg på en 2 minutters audition, eller for å sitere en mail sendt ut på vegne av direktøren på det nye hotell: «For oss går personlighet foran CV».

Det er derfor med stor uro at vi som arbeider innen hotell- og restaurantbransjen ser hvordan fagutdanningen innen våre yrker smuldrer bort samtidig som arbeidsgivers etterspørsel til faglig dyktighet forvitrer. Yrker som kokk, servitør, resepsjonsmedarbeider og renholder er yrker man kan utdanne seg som fagarbeider i og oppnå fagbrev etter endt læretid. Dessverre forsvant kravet til utdanning både for de forskjellige yrkene og for ledere på 80 – tallet og dette har medført en kvalitetsforringelse for hele bransjen.

Vi har en streng alkohollov i Norge, men for å skjenke alkohol på hotell, i restauranter og barer stilles intet annet krav enn alder, 18 år for vin, 20 år for brennevin. I servitørlærlingenes læreplaner er drikkevarer en egen modul der kjennskap til alkoholloven er et selvfølgelig krav i tillegg til kunnskap om alkohol som rusmiddel og servitørens ansvar ved salg og skjenking av alkohol. En viktig del i servitørlærlingenes opplæringsplan er varekunnskap, hygiene og kvalitetssikring. Hotell-og restauranter lever på salg av ferske matvarer til store grupper mennesker – det er livsviktig for utrolig mange gjester at denne biten er trygg!

Kan gjestene sove trygt når de vet at resepsjonsansatte, som har ansvaret ved en eventuell evakuering av hotellet, har minimal erfaring og er valgt til stillingen gjennom en ”audition”? Kan gjestene i restauranter spise maten sin trygt selv om den er laget og blir håndtert av kokker og servitører som er valgt pga. personlighet og ikke kvalifikasjoner? Hva er poenget med å bruke mangfoldige tusener i kampanjer som går ut på å få ungdom til å ta fagbrev innen vår bransje, når de samme som bruker penger på disse kampanjene går åpent ut for å velge mulige ansatte gjennom en ”audition”, hvor utstråling er hovedordet og ikke kunnskap? Hvor «du skal våge å stå på en scene og vise oss din personlighet i en kort presentasjon» er nøkkelordet heller enn kunnskap om for eksempel brannforskrifter, ferskvarehåndtering, alkoholloven og kvalitetssikring?

Skal Norge være konkurransedyktig som turistmagnet må turistene møte kvalitet i alle ledd, sier næringsminister Trond Giske. Han mener også at det er et stort behov for å heve statusen på yrkesfagene for å få opp rekrutteringa. Dessverre har den beskjed ikke nådd bransjetoppene.

I den artikkelen som ble nevnt i starten gikk Petter Stordalen ut som frontmannen i den NHO sponsede kampanjen ”Verden er din”. Han nevnte at det finnes en «missing link» mellom bransjen og ungdom og viser til at ikke alle ungdommer kan ta høyere utdanning. Kokkene er de nye «rockestjernene», sa Stordalen. Samtidig sa han at bransjen sliter med å si til ungdommen at det å ha fagbrev er «helt fantastisk».

For oss som er fagfolk og som fortsatt arbeider innen hotellbransjen er den manglende linken Stordalen viser til nettopp bransjeledere som undrer seg over mangel på erfarne arbeidere samtidig som de ansetter hvem som helst, uten å kreve fagbrev. De samme som ansetter mellomledere med liten erfaring i arbeidslivet. Hvordan kan man stå fram å si at «fagbrev er helt fantastisk» samtidig som man vil ha ansatte som velges etter personlighet og ikke erfaring? Hvor mange kokker, servitører, stuepiker/gutter og resepsjonister med fagbrev skal det ansettes i det nye hotellet? «Stordalens rockestjerner» (Dagbladet.no 14.02.2011) har dessverre ingen fagutdanning. Ingen fagutdanning betyr større usikkerhet når det gjelder matsikkerhet, hygiene, kunnskap og service. Hygienekravene som alltid har stått sterkt i bransjen har i takt med utviklinga også blitt ganske så frynsete.

Vi ser at de fleste som går videre etter en audition for realityserier ofte blir døgnfluer og glemmes fort. Slik går det også når hotellene arrangerer audition. Få av de som «vant» er igjen etter 1-2 år. Det eneste man klarer med en Audition er å ekskludere en hel gruppe erfarne mennesker som har bakgrunn fra bransjen.

Ved åpning av et nytt, flott konferansehotel i Trondheim hadde Stordalen en glitrende mulighet til å vise hvor fantastisk et fagbrev kan være og på den måten virkelig vise hotellbransjen på sitt beste. Dette hadde vært en unik sjanse til å vise både unge og voksne som ønsker en utdanning innen vår bransje at dette er en bransje der faglig kompetanse gjennom opplæring og utdanning er en verdsatt kompetanse. Dette kunne bidratt til å gi et statusløft for bransjen. Dessverre er denne sjansen misbrukt.

Let the game begin.

18.11.2011
13:16
16.12.2013 17:39



Mest lest

Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen

Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen

Jan-Erik Østlie

Jan Davidsen hadde håpet på mer til minstepensjonistene: Slik blir den nye pensjonen

Butikken utlyste fire stillinger på 20 prosent. Da slo Grethe alarm

Solfrid Alstad opplevde ikke at ledelsen var interessert i det hun hadde å si.

Solfrid Alstad opplevde ikke at ledelsen var interessert i det hun hadde å si.

Hanna Skotheim

Etter 40 år i barnevernet gikk Solfrid til lokalavisa og slo alarm. Så sa hun opp jobben

KJEMPER: Anna Maria Magnusson har lenge kjempet for å få en lønn som hun kan forsørge familien med mens hun er lærling i anleggsgartnerfaget. Hun mener lønna er for dårlig for voksenlærlinger.

KJEMPER: Anna Maria Magnusson har lenge kjempet for å få en lønn som hun kan forsørge familien med mens hun er lærling i anleggsgartnerfaget. Hun mener lønna er for dårlig for voksenlærlinger.

Ole Palmstrøm

Anna (27) fikk 0 kroner i lærlinglønn: – Jeg har fått låne penger av mamma siden september i fjor

Elizabeth (19) har bodd i fosterhjem hos Tone Granaas siden hun var 17 år.

Elizabeth (19) har bodd i fosterhjem hos Tone Granaas siden hun var 17 år.

Anne Myklebust Odland

Tone kaller Elizabeth for datter, men vegrer seg for å bli fostermor en gang til

VENTET IKKE FORGJEVES: Fem år tok det før klubbleder Christian Ekstrøm og resten av de ansatte fikk den tariffavtalen de krevde. Det gir opptil 100.000 kroner i lønnsøkning for de ansatte.

VENTET IKKE FORGJEVES: Fem år tok det før klubbleder Christian Ekstrøm og resten av de ansatte fikk den tariffavtalen de krevde. Det gir opptil 100.000 kroner i lønnsøkning for de ansatte.

Håvard Sæbø

Christian jubler etter fem års kamp: Nå får lageransatte i opptil 100.000 mer i lønn

Du har plikt til å ta ferie. Nå nærmer det seg sommer og et avbrekk fra jobb.

Du har plikt til å ta ferie. Nå nærmer det seg sommer og et avbrekk fra jobb.

Colourbox

Kan arbeidsgiver bestemme når jeg skal ha sommerferie? 10 spørsmål og svar

SKANDINAVISK FENGSEL: Arnett og Eddie bor på den nye avdelingen i fengselet i Pennsylvania i over to år, og førstnevnte sier det har vært en drastisk endring av livet bak murene.

SKANDINAVISK FENGSEL: Arnett og Eddie bor på den nye avdelingen i fengselet i Pennsylvania i over to år, og førstnevnte sier det har vært en drastisk endring av livet bak murene.

Nina Hanssen

Arnett og Eddie soner i «norsk» fengsel i USA. De mener livet har forandret seg helt

– Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger, råder Gunnar.

– Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger, råder Gunnar.

Werner Juvik

Gunnar så to kollegaer bli drept av en brannstifter med hagle. Det tok sju år før han fikk hjelp

Per Flakstad

Disse blir tatt ut hvis det blir kommunestreik 24. mai

Krister Sørbø, VG/NTB

Ut mot lønninger i næringslivet: – Grådigheten nærmer seg et nivå vi ikke har sett før

PRESTASJONEN AVGJØR: Marte Rian Aarnes har levd på lønn og provisjon i hele sitt yrkesaktive liv. Her sammen med sønnen Oskar (12).

PRESTASJONEN AVGJØR: Marte Rian Aarnes har levd på lønn og provisjon i hele sitt yrkesaktive liv. Her sammen med sønnen Oskar (12).

Ylva Seiff Berge

Martes årslønn er 500.000 kroner. Men med en ekstra innsats kan hun tjene langt mer

SNART GODKJENT: Bilpleie, dekkskift og dekklager blir fra 1. juli omfattet av den samme godkjenningsordningen som renovasjonsbransjen har. Hos MS Bilpleie i Skien der Thomas Johansen jobber, er alt på stell allerede.

SNART GODKJENT: Bilpleie, dekkskift og dekklager blir fra 1. juli omfattet av den samme godkjenningsordningen som renovasjonsbransjen har. Hos MS Bilpleie i Skien der Thomas Johansen jobber, er alt på stell allerede.

Tormod Ytrehus

Snart må du vaske bilen selv, om du skal ha det ordentlig billig

Nå er streikeuttaket klart. Se hele lista for hvor det blir streik fra 23. mai.

Nå er streikeuttaket klart. Se hele lista for hvor det blir streik fra 23. mai.

Erlend Angelo, Magasinet for fag

Her kan det bli elektrikerstreik fra 23. mai

Kronikk

Mens lønnsøkningen er på 3,7 prosent, er sosialhjelpssatsene bare justert opp med 1,4 prosent fra i fjor til i år, skriver Mimmi Kvisvik i denne kronikken. 

Mens lønnsøkningen er på 3,7 prosent, er sosialhjelpssatsene bare justert opp med 1,4 prosent fra i fjor til i år, skriver Mimmi Kvisvik i denne kronikken. 

Colourbox

«Velferdsstatens fallitt: Offentlige ytelser løfter ikke folk ut av fattigdom»

FORNØYD HUND: Puddelen Busia får besøk av Mattilsynets veterinær Inna Vinningland på hundepensjonatet. Selv om det bare ett døgn siden han måtte forlate eieren sin, virker han rolig og fornøyd i armene på pensjonateier Terje Bjelland.

FORNØYD HUND: Puddelen Busia får besøk av Mattilsynets veterinær Inna Vinningland på hundepensjonatet. Selv om det bare ett døgn siden han måtte forlate eieren sin, virker han rolig og fornøyd i armene på pensjonateier Terje Bjelland.

Ole Palmstrøm

Kjæledyr og eiere på flukt fra krigen får trøst på ukrainsk av Inna i Sandnes

STREIKEKLARE: Klubbledere i Elektroarbeidernes Fagforening Vestland utenfor hotell Terminus onsdag 11. mai. De forbereder seg på mulig elektriker-streik. Leder Atle Rasmussen i Elektroarbeidernes Fagforening Vestland. Påmeldte deltakere på klubbledersamlingen i Bergen var Kjartan Sletten, Bjørn Fidjeland, Magnus Tveit Hamre, Stian Risøy, Lewinsen Ignesias, Kristoffer Ask, Remi Unnvik, Øyvind Landsvik, Åge Blummenfelt, Ann Olene Boge, Christer Erstad, Raymond Svardal, Rune Nilsen Kvalheim, Raymond Straume, Krister Thomassen, Thomas Stien, Roger Nese, Knut Tore Veivg, Oddbjørn Halvorsen Kaland, Lars Inge Horvei, Vipakaran Kanthasamy, Nirokanth Lothe, Erik Breistrand, Daniel Helle, Øyvind Myklebust Huus, Øyvind Bessesen, Camilla Høgøy, John Arne Handeland, Ole-Johnny Hopsdal, Hans Eldevik, Martin Bøyum, Roger Johansen, Tom K. Turøy, Tom Erik Iversen, Henriette Thorsen, Rune Myntevik, Magnus Rødseth, Vidar Straume, Thomas Engen, Karsten Eriksen.

STREIKEKLARE: Klubbledere i Elektroarbeidernes Fagforening Vestland utenfor hotell Terminus onsdag 11. mai. De forbereder seg på mulig elektriker-streik. Leder Atle Rasmussen i Elektroarbeidernes Fagforening Vestland. Påmeldte deltakere på klubbledersamlingen i Bergen var Kjartan Sletten, Bjørn Fidjeland, Magnus Tveit Hamre, Stian Risøy, Lewinsen Ignesias, Kristoffer Ask, Remi Unnvik, Øyvind Landsvik, Åge Blummenfelt, Ann Olene Boge, Christer Erstad, Raymond Svardal, Rune Nilsen Kvalheim, Raymond Straume, Krister Thomassen, Thomas Stien, Roger Nese, Knut Tore Veivg, Oddbjørn Halvorsen Kaland, Lars Inge Horvei, Vipakaran Kanthasamy, Nirokanth Lothe, Erik Breistrand, Daniel Helle, Øyvind Myklebust Huus, Øyvind Bessesen, Camilla Høgøy, John Arne Handeland, Ole-Johnny Hopsdal, Hans Eldevik, Martin Bøyum, Roger Johansen, Tom K. Turøy, Tom Erik Iversen, Henriette Thorsen, Rune Myntevik, Magnus Rødseth, Vidar Straume, Thomas Engen, Karsten Eriksen.

Paul S. Amundsen

I 1974 var det kaos. Nå er elektrikerne forberedt på streik

Debatt

Unio er misfornøyd med lønnsutviklingen til sine medlemmer. Vi stusser over at LO får ansvaret, skriver Elisabeth Steen.

Unio er misfornøyd med lønnsutviklingen til sine medlemmer. Vi stusser over at LO får ansvaret, skriver Elisabeth Steen.

Ole Palmstrøm

«Svar til Unio om lønn i staten»

Jan-Erik Østlie

Fagforbundet vil ha Sissel Skoghaug som LO-nestleder

Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) (i midten), leder Bjørn Gimming i Norges Bondelag (t.h.) og leder Kjersti Hoff i Norsk Bonde- og Småbrukarlag (t.v.) er blitt enige om årets jordbruksoppgjør.

Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) (i midten), leder Bjørn Gimming i Norges Bondelag (t.h.) og leder Kjersti Hoff i Norsk Bonde- og Småbrukarlag (t.v.) er blitt enige om årets jordbruksoppgjør.

Håkon Mosvold Larsen / NTB

Enighet i jordbruksoppgjøret: – Vi har fått et nødvendig inntektsløft


Flere saker