JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Budsjettkutt betyr dårligere service

– Kutt i administrasjonsbudsjettet til Innovasjon Norge, vil gå utover vår betjening av kundebedrifter. Det fastslår leder av NTL-foreningen ved virksomheten, Anne Helgesen.

anne.grete.lossius@lomedia.no

Næringsminister Trond Giske varsler et generelt kutt på 89,7 millioner kroner i Innovasjon Norge.

Samtidig sier han at departementet vil legge opp til at det meste tas i reelle reduksjoner i administrasjonsbudsjettet.

Satsingen skal opprettholdes

Giske varsler at også at den totale satsingen overfor bedriftene skal opprettholdes på om samme nivå som før finanskrisen.

Hvordan det skal la seg gjøre i praksis, er Helgesen i tvil om.

– Giske vil opprettholde trykket, men færre ansatte vil føre til dårligere oppfølging av bedriftene, sier hun.

Fikk økte bevilgninger

Gjennom regjeringens tiltakspakker under finanskrisen fikk Innovasjon Norge økte bevilgninger og rammer.

Innovasjon Norge gjorde en god jobb med å følge opp og forvalte regjeringens tiltak.

– Vi er nå på vei tilbake til en normal budsjettsituasjon, og de aller fleste av de ekstraordinære tiltakene er reversert. Dette gir rom for å redusere administrasjonen av ordningene, sier Giske.

Mange stillinger kan ryke

Helgesen forklarer at Innovasjon Norge fikk tilført om lag 20 nye stillinger i form av 3-årige engasjementer. Resten av kapasitetsbehovet ble dekket gjennom interne omrokkeringer i Innovasjon Norge.

Et kutt på administrasjonsbudsjettet på ca. 90 millioner kroner vil kunne føre til at et langt større antall stillinger i Innovasjon Norge vil stå i fare for å forsvinne.

– Jeg mener det er for tidlig å fastslå at finanskrisen er over. Vi ser at stadig flere land i EU har enorme problemer i tillegg til USA og Japan som fortsatt er i faresonen. Negativ utvikling i disse landene vil kunne slå rett inn i betydelig deler av vår eksportindustri, sier Helgesen.

– Når vi nå vet det blir kutt, skal vi ha en ryddig prosess fremover, det krever hun.

NTL i Innovasjon Norge har over 100 medlemmer.

Annonse

Flere saker

Annonse