JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nanna Aanes Wolden

Debatt:

Forskjellene mellom folk blir større fordi det er meningen, skriver Ap-politiker Nils Kristen Sandtrøen

Helsetjenester skal ikke bli et privatisert ansvar folk må ta.
17.12.2019
07:45
17.12.2019 07:45

Unger blir fratatt støtte til tannregulering og briller av regjeringen. Arbeidsledige mister feriepenger, som gjør at ungene deres mister muligheter til opplevelser med klassekompisene. Det er brannskadde som blir fratatt støtten til fysioterapi.

Tidligere sosialpolitisk talsperson og nå minister for Høyre, Torbjørn Røe Isaksen, har sagt at Norge tåler økte forskjeller. Norge tåler økte forskjeller. Også Kristin Clemet har sagt tilsvarende.

Men er det rettferdig at man kan se på smilet til ungene om foreldrene deres er fattige eller rike? Er det rettferdig at de som har bidratt til å bygge landet vårt, pensjonistene våre, skal gå i minus, mens andre går i pluss, eller at de som sliter med brannskader, skal få ekstra kostnader for å dekke fysioterapi?

Nei, Clemet og Røe Isaksen tar feil.

Arbeiderpartiet vil heller ha et mer rettferdig Norge. Vi vil ha et Norge der arbeidsfolk får ordentlig betalt, der familiene får trygghet, og der lokalsamfunnene våre får framtidstro. Det er derfor vi er så ivrige i kampen for flere faste jobber over hele landet vårt.

Vi vil ha et helsevesen som sørger for at det offentlige tilbudet er så godt at det ikke spiller noen rolle om lommeboka di er tjukk eller tynn. Og det er derfor vi sier klart nei til å kutte i pensjonen til våre uføre og dermed kutte den økonomiske tryggheten for framtiden.

Vi tror på frihet og fellesskap, og da er det naturligvis klokt å sørge for at pensjon og helse er noe vi ordner i lag. Dette skal ikke bli et privatisert ansvar som folk blir tvunget til å stå for alene.

Tiden er overmoden for en ny regjering.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
17.12.2019
07:45
17.12.2019 07:45