JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona på byggeplassen:

«Jeg kan ikke gjøre jobben min hjemmefra. Det kan gjøre meg arbeidsløs», skriver anleggsarbeider Frode Engen

STYRESMAKTENE MÅ TA ANSVAR:  Jeg mener helseministeren må komme på banen øyeblikkelig, og sette arbeidsgiverperioden midlertidig til side. Da slipper landets arbeidsgivere å bli den største økonomiske taperen for dette viruset, skriver kronikkforfatteren.

STYRESMAKTENE MÅ TA ANSVAR: Jeg mener helseministeren må komme på banen øyeblikkelig, og sette arbeidsgiverperioden midlertidig til side. Da slipper landets arbeidsgivere å bli den største økonomiske taperen for dette viruset, skriver kronikkforfatteren.

Privat

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og kronikkinnlegg til FriFagbevegelse på epost til debatt@lomedia.no
Warning
Jeg jobber i en liten bedrift på Toten. Hvis halvparten må inn i karantene, risikerer vi å stå uten jobb etter korona-krisen.

Nå skjer det vi ikke trodde kunne skje. Et nytt virus med opprinnelse i Kina har begynt å smitte mellom nordmenn. Vi hører daglig om nye tilfeller og skoler og barnehager stenges. Alle arrangement avlyses og folk anbefaler å holde seg unna store forsamlinger. Børs og næringsliv er urolige for hva som skjer, og med rette. For dette har vi ikke kontroll over.

Vi som arbeidstakere gjør det vi kan. Vi vasker oss i håndsprit, unngår nærkontakt og spiser lunsj i små grupper. Likevel kan vi bli syke.

Hvis det viser seg at en ansatt har vært i kontakt med noen som får påvist smitte, blir man satt i hjemmekarantene og jobber hjemmefra. Men hva med anleggsarbeideren, vekteren og renholderen?

Jeg jobber som anleggsarbeider på Toten og har ikke mulighet til hjemmekontor. Jeg skulle likt å se noen som legger vann og avløp hjemmefra. Økonomisk går jo fint for meg hvis jeg blir satt i karantene, for jeg har jo krav på sykepenger.

Men hva med bedriften? Nei, retningslinjer for arbeidsgiverperioden skal følges og dermed sitter bedriften med hele regninga.

I min bedrift er vi 30 ansatte. Hvis halvparten plutselig får beskjed om å gå inn i karantene, vil bedriften vi jobber i tape mye penger. Det er ikke greit. Vi må jo være sikret jobb når dette er over.

Ikke nok med at den daglige driften blir rammet, men de skal også måtte betale sykepengene når arbeidstakerne sitter i pålagt karantene.

Dette kan bli økonomisk ruin for en liten eller mellomstor bedrift hvis mange av de ansatte blir satt i karantene. Dette er et problem for hele landet og derfor burde det raskt som mulig bevilges midler for inndekking avarbeidsgiverperioden ved koronasmitte- og karantene.

Det kommer en tid etter korona også. Nå må myndighetene ta ansvar.

Vi i Norsk Arbeidsmandsforbund Avd. 5 - Innlandet mener at helseministeren midlertidig må fjerne arbeidsgiverperioden i korona-krisen, slik at det ikke er arbeidsgiverne våre som blir de største økonomiske ansvarlige for noe vi ikke rår over.

Da slipper landets arbeidsgivere å bli den største økonomiske taperen for dette viruset.

Annonse
Annonse