JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ole Palmstrøm

Debatt:

Polske arbeidere har aldri syke barn

Bemanningsbransjen har blitt en trussel mot det organiserte arbeidslivet med langvarige midlertidige ansettelser, uten noe form for stillingsvern.
04.09.2019
13:20
04.09.2019 13:20

Ved sykdom og fravær i kommunal sektor leies det inn folk på dagsoppdrag fra kommersielle bemanningsbyrå. Produksjonsfirmaer oppretter egne bemanningsbyrå, hvor du er på innleie og ikke på fast kontrakt som de du jobber sammen med.

p

Arbeidere, med fagutdannelse fra øst-europeiske land, flys inn som billig arbeidskraft for å jobbe i to måneder på ulike anlegg, uten tilhørighet til hverken stedet eller arbeidsplassen.

Arbeiderne jobber hardt for både å bevise sin egen fagkunnskap og for å tjene penger til de der hjemme, men har ikke de samme rettighetene som norske arbeidere.

Innleide arbeidere på en brakkerigg har aldri fravær på grunn av syke barn, jobber lange dager og er billigere for arbeidsgiver.

Rødt ønsker at hele faste stillinger skal være normen i arbeidslivet og vil derfor bekjempe kommersielle bemanningsbyråer.

Faste stillinger gir mulighet for å jobbe frem gode arbeidsmiljø, få et felles arbeidsspråk, etablere seg i lokalmiljø, få huslån og bli en aktør i samfunnet rundt seg.

Fylkeskommunen er oppdragsgiver i en rekke prosjekter. Rødt krever at alle bedrifter som utfører oppdrag for fylkeskommunen skal ha tariffavtale og likeverdige pensjonsvilkår.

Rødt vil jobbe for at prinsippet om solidaritet i alle ledd skal være gjeldene i alle prosjekter. Det betyr at byggherre ikke kan leie inn andre eksterne bedrifter, om disse ikke har faste stillinger og ordna forhold. Trøndelag har innført deler av Oslo-modellen, Rødt vil innføre hele Oslo-modellen i Trøndelag.

Oslo-modellen tillater maks ett ledd underleverandører i vertikal kjede, der Trondheim nå tillater to. Ett ledd vil gjøre det langt lettere å kontrollere at forholdene på gulvet er det samme som beskrevet i kontrakten, med andre ord; ordnet og regulert.

Oslo-modellen blir av bransjen oppsummert som svært vellykket. Den stiller hovedkrav om faste ansatte, minst 50 prosent fagarbeidere og at minst 10 prosent av timeverkene skal utføres av lærlinger.

Etter innføringa av Oslo-modellen har andelen avvik på HMS-kort har falt dramatisk. Flere bedrifter har blitt lærlingebedrift og man ser at flere ungdommer velger yrkesfag i Oslo.

Et ordna og trygt arbeidsliv fører til at unge folk ønsker og tør å satse på yrkesfaglig utdanning.

p

Årets valgkamp handler om hva slags arbeidsliv vi skal ha. Rødt Trøndelag vil jobbe for et regulert og trygt arbeidsliv. Vi vil ha hele,faste stillinger, ordna forhold - også for utenlandske arbeidere - og flere lærlingeplasser.Rødt Trøndelag skal jobbe for at Fylkeskommunen, som arbeidsgiver og oppdragsgiver, skal være ledende i kampen for et trygt arbeidsliv.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
04.09.2019
13:20
04.09.2019 13:20