JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp jubler over Sponheims retrett

Mens stortingskolleger fra de fleste partier er vemodige over Lars Sponheims avgang som partileder, står jubelen i taket hos Fremskrittspartiet.

– Det er en stadfestelse av at Sponheim omtrent personlig har hovedansvaret for at de rødgrønne får fortsette, hvis resultatet blir slik det ser ut til nå. Da håper jeg de som tar over Venstre, lærer av dette slik at vi i 2013 kan ha en felles borgerlig strategi, sier tidligere partiformann Carl I. Hagen.

På sikt vil han helst kvitte seg med hele Venstre som parti, og Kristelig Folkeparti og Senterpartiet i samme slengen. Etterfølger Siv Jensen sier hun gjerne vil at Venstre skal komme seg over sperregrensa ved dette valget.

– Vi trenger et borgerlig flertall, og det er det viktigste nå, sier hun.

Høyres Per-Kristian Foss er ikke overrasket over Lars Sponheims avgang, men han synes det er litt trist.

– I så fall mister vi en fargerik og spennende politiker. Han har bidratt til å bringe Venstre opp fra intet, det skal vi ikke glemme, sier Foss.

KrFs Knut Arild Hareide er skuffet over det som skjer.

– Han har vist hva han har stått for, jeg har stor respekt for det han har gjort for Venstre, og jeg kommer til å savne han, sier Hareide, som selv er prosent på om han får en plass på Stortinget. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse