LO-skolen
Jens Olav er blant LOs nye toppskolerte tillitsvalgte
FLTs forbundsstyremedlem og leder av avdeling 18 Tønsberg, Jens Olav Hagebakken, fikk i september det synlige beviset på at han har fullført LO-skolen.
Jens Olav Hagebakken.
Kai Hovden
kai.hovden@lomedia.no
Hagebakken kan nå slå seg på brystet, med en viss fare for å stikke seg, og si han er en toppskolert tillitsvalgt. Det synlige beviset er LO-nåla, derav stikkfaren.
Hedret av sekretariatet
26. september ble en svært spesiell dag for Hagebakken. Da var han og de øvrige som hadde fullført LO-skolen i løpet av koronapandemien invitert til LOs sekretariatsal for å hedres.
«Tillitsvalgte er den viktigste medlemsfordelen», sa Sissel Skoghaug, LOs første nestleder, i sin tale.
– Hun trakk frem det viktige arbeidet de tillitsvalgte legger ned på arbeidsplassen, forteller Hagebakken.
For både ham selv og Skoghaug handler det om å løse eventuelle konflikter på lavest mulig nivå.
– Det krever at de lokale tillitsvalgte har den nødvendige kompetansen, slår Hagebakken fast.
Og det har han altså selv gjort noe med.
LO-skolen: Her er LOs nye toppskolerte tillitsvalgte
Tverrfaglig skolering
LO-skolen er tverrfaglig, og tilbyr deltakerne mulighet til å dele erfaringer, søke nye løsninger, bygge og styrke faglig samhold og utvikle LO som samfunnsaktør, ifølge aof.no.
De tillitsvalgte skal igjennom fire valgfrie kursmodeller som gir dem fordypning utover grunnskoleringen. Modulene som tilbys er arbeidsliv, læring, organisasjon og ledelse og samfunn og solidaritet.
– Etter å ha fullført den forbundsinterne skoleringen hos FLT, var det naturlig å se videre til LO-skolen, LO-skolens arbeidsrettslinje og LOs toppskolering som består av enkelt kurs, sier Hagebakken.
Bitt av basillen
– Ettersom jeg er spesielt interessert i lov- og avtaleverk og arbeidsrett, søkte jeg først FLT om å delta på LO-skolens arbeidsrettslinje. Den består av fem moduler av 40 timer, altså totalt 200 timer og fem uker på Sørmarka, forteller Hagabakken.
I ettertid har han formalisert denne kunnskapen ved å ta eksamener ved Universitetet i Oslo.
– Mens jeg tok denne skoleringen bygget det seg opp et nettverk av andre dyktige tillitsvalgte, veiledere og forelesere. Mange av disse snakket varmt om de andre modulene i LO skolen og LOs toppskolering og hvor mye det har betydd for dem i deres daglige virke som tillitsvalgte, sier Hagebakken.
Dermed søkte han på nytt forbundet - om støtte til å delta også på LO-skolen.
– Jeg fikk modul etter modul innvilget, og det er jeg selvsagt veldig takknemlig for. LO-skolen ga andre perspektiver, satte solidaritetstanken høyt og rettet oppmerksomheten mot det internasjonale arbeidet som er en viktig del av fagbevegelsen, sier han.
Inspirerende og nyttig
Hagebakken beskriver deltakelsen på LO-skolen som svært inspirerende.
– Det har vært lærerikt, og ikke minst interessant, å kunne dykke dypere ned i mekanismene i arbeidslivet, både nasjonalt og internasjonalt. Det har vist meg hvor viktig solidaritetsarbeidet fagbevegelsen utfører er for oss og de vi jobber sammen med, sier Hagebakken.
Og han opplever å få bruk for den tilegnede kunnskapen hver dag.
– Allerede før jeg søkte meg til LO-skolen, hadde jeg en tanke om en dag å kunne jobbe fulltid med disse spennende og viktige temaene innen fagbevegelsen, avslutter Hagebakken.
19. til 22. november er det duket for landsmøte i FLT. Her skal det velges politisk ledelse, og hvem vet – kanskje bærer Hagebakkens tillitsvalgtskolering frukter allerede i år i form av plass i forbundets politiske ledelse?
DE SYNLIGE BEVISENE: Vitnemål og nål som bekrefter at Hagebakken har gjennomført LOs toppskolering.
Privat