JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
HJØRNESTEINSBEDRIFTER: Fagarbeiderne hos Aibel i Haugesund er blant dem som sikrer lønnsomme bedrifter og gode lokalsamfunn, skriver Fellesforbundet-lederen.

HJØRNESTEINSBEDRIFTER: Fagarbeiderne hos Aibel i Haugesund er blant dem som sikrer lønnsomme bedrifter og gode lokalsamfunn, skriver Fellesforbundet-lederen.

Erlend Angelo

Kommentar:

«Gi de ansatte frihet til å leke og teste gjennom prøving og feiling», skriver forbundsleder Jørn Eggum

Det er direkte ansatte i faste hele stillinger som gir innovasjonskraft, mener Fellesforbundet-lederen.
03.02.2020
15:12
03.02.2020 15:12

«Hvordan skaffer de beste bedriftene seg konkurransekraft igjennom digitalisering?». Dette spørsmålet ble behandlet i en Sintef-rapport som ble lagt frem under Topplederforumet til Næringsdepartementet – der jeg representerer Fellesforbundet.

p

Rapporten viser at den norske modellen gir industribedrifter en uvurderlig drahjelp i digitalisering for økt konkurransekraft. Vi har en tillitsbasert bedriftskultur med flat struktur og små forskjeller. Ledelse som er tett på, høy teknologiaksept og stor grad av endringsvilje og evne. Samtidig ser de tydelig at medarbeideres eget engasjement og kunnskapstørst øker bedriftens muligheter for å fange opp ny teknologi.

Nøkkelen til suksess mener forskerne ligger i å gi de ansatte frihet til å leke og teste gjennom prøving og feiling i småskala-prosjekter på jobben. For å slippe lange beslutningsprosesser og finne engasjement i det en holder på med. Jeg kan ikke bli mer enig.

Problemet er at ikke alle norske bedrifter fatter dette. At det lønner seg å investere i egne ansatte. At man trenger faste, trygge jobber for å løfte arbeidsplassen, etter- og videreutdanning, verdiskapning og konkurransekraft. Det er direkte ansatte i faste hele stillinger som gir innovasjonskraft. La oss håpe denne rapporten gjør at det går opp et lite lys der det er som aller mørkest.

Vi kan lære mye av forskning, men for meg er bedriftsbesøk den viktigste kilden til kunnskap.

Nylig var jeg på Aibel i Haugesund der jeg møtte våre dyktige fagarbeidere som sikrer at bedriften kan levere store konstruksjoner til norsk sokkel. Uten disse flotte folka er det ingen lønnsom bedrift og ingen arbeidsplasser som sikrer gode lokalsamfunn. Slik er det mange steder i Norge. Våre tillitsvalgte og medlemmer i hjørnesteinsbedrifter som sikrer at vi tar hele landet i bruk.

p

I år har vi besluttet at vi skal besøke alle klubber som var i gamle Norsk Transportarbeiderforbund. Familien vår er blitt større og vi trenger å bli bedre kjent.

Summert opp. Regjeringspartier kommer og går, våre tillitsvalgte består.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
03.02.2020
15:12
03.02.2020 15:12