Tillitsvalgt
Rebekka er Høyre-politiker og klubbleder
– Jeg måtte ta noen runder med meg selv om de to rollene er forenlige, sier kabinansatte Rebekka Stensbø.
– Det gir meg glede å være til hjelp for folk og gjøre hektiske hverdager litt enklere, forteller Rebekka Stensbø. Både i politikken og i fagbevegelsen.
Erlend Tro Klette
Saken oppsummert
tk@lomedia.no
BERGEN RÅDHUS: – Jeg får gjort mye kult, og det er en ære å bli stemt på av så mange. Både i politikken og i klubben, sier kabinsjef Rebekka Stensbø.
Fra nyttår er hun Fellesforbundets nye klubbleder for de kabinansatte i SAS Link.
Mellom de travle dagene i kabinen og klubben er hun i tillegg folkevalgt politiker i Bergen bystyre. Da blir det ikke mye fritid mellom slagene:
– Min nye rutine er å sminke meg på Bybanen, sier hun og ler.
Nå er det ikke nytt at folk i fagbevegelsen er politisk aktive, som Stensbø, men det som gjør henne til en slags enhjørning i Fellesforbundet er at hun representerer Høyre.
Stensbøs forbund gir penger til samtlige partier på rødgrønn side og går ofte hardt ut mot partiet hennes i pressen.
– Jeg måtte ta noen runder med meg selv om de to rollene er forenlige, innrømmer Stensbø.
Det landet hun til slutt på at de er, blant annet fordi hun ikke har ambisjoner om å jobbe med nasjonal politikk. Derfor brukes nå flere lange ettermiddager av den lille fritiden hun har på rådhuset i Bergen.
Rebekka Stensbø på sin plass i Bergen bystyre.
Erlend Tro Klette
Måtte ta ansvar
Stensbø kaller seg selv «ganske blå tvers igjennom», men forteller at hun ikke kommer fra en typisk Høyre-familie. Faren er elektriker og moren helsefagarbeider. Politikk var egentlig ikke et tema hjemme, det engasjementet fant den unge politikeren på egen hånd. Hun meldte seg inn i Høyre da hun var 16 år og har blant annet vært leder av Unge Høyre i Bergen.
Hun sier at hun nok har et annerledes syn på arbeidslivet enn mange tillitsvalgte i LO. I hennes øyne betyr likevel ikke det at rollen som klubbleder og blå politiker er en konflikt:
– Vi er ikke fienden som noen vil ha det til. Høyre vil også at folk skal trives på jobb. Det lønner seg for alle parter, mener kabinsjefen.
Samtidig er ikke Stensbø en stereotypisk Høyre-politiker heller. Hun har hatt vanlige jobber i ti år før hun gikk inn i bystyret. Nå arbeider hun i et lavlønnsyrke, som også er grunnen til at hun endte opp i fagbevegelsen.
– Jeg begynte i SAS Link da de startet opp og ting fungerte ikke i det hele tatt. Vi hadde latterlig lav lønn og var dårlig organisert. Noen måtte ta ansvar, forteller Stensbø. For hun vil at ting skal gjøres ordentlig. Så da ble noen etter hvert henne.
– Det gir meg glede å være til hjelp for folk og gjøre hektiske hverdager litt enklere.
Hårfin balanse
I bystyret sitter Stensbø i utvalget for miljø og byutvikling, som møtes tre ganger i måneden.
Denne torsdagen skal de behandle 18 saker. I fjor klarte de 438.
– Det blir ofte sent på kveld, men vi sitter til vi er ferdige, slår kabinsjefen fast.
En av hennes hjertesaker er å få bygget flere boliger, for å holde prisene nede.
– Vi trenger flere boliger her i Bergen. Det er veldig viktig for mange i min generasjon at det finnes et boligmarked man kan komme seg inn på. Samtidig er natur et tema i alle byggesaker. Jeg er mye enig i grunner til ikke å bygge ut, men da kan vi fort gjøre det umulig å bygge ut noe i det hele tatt. Og nå som byggebransjen sliter, er det viktig at vi ikke er i veien. Så det er alltid en hårfin balanse å gjøre det rette.
I tillegg til utvalgsmøtene er det besøk og befaringer, partimøter, bystyremøtene, og ikke minst valgkampene.
Når jobbhverdagen hennes allerede er så hektisk, hvorfor gidder hun da å bruke så mye av tiden sin på politikk?
– Det er kjekt å se at det man mener kan skape forandring. Man kan virkelig se resultatene av det man har jobbet med, forklarer Stensbø.

Dette er en sak fra
Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell og restaurant.

Nå: 0 stillingsannonser