Glass og keramisk industri:
Minstelønnen i bransjen ligger på 315.000 i året. Nå er forhandlingene i gang
Industri Energi og Norsk Industri har startet forhandlingene og overenskomsten for glass og keramisk industri.
Glassblåser Bjørn Olav Rønhovde ved Magnor Glassverk er blant dem som omfattes av forhandlingene på overenskomsten for glass- og keramisk industri mellom Industri Energi og Norsk Industri.
Arkivfoto: Jan-Erik Østlie
tonje@lomedia.no
Forhandlingene startet 13. oktober med kravoverlevering. Det er satt av en dag til forhandlingene.
– Koronaviruset skaper en spesiell situasjon, men det er veldig viktig for oss at vi gjennomfører tariffoppgjørene på ordinært vis med reelle og konkrete forhandlinger, sier forhandlingsleder Asle Reime i Industri Energi i en pressemelding.
Minstelønnen i bransjen er på 161,30 kroner i timen, ifølge protokollen fra mellomoppgjøret i fjor. Med et årsverk på 1950 timer gir dette en lønn på 314.535 kroner.
– Dette er tradisjonsrike håndverksbedrifter som leverer designprodukter av høy kvalitet. Skal bransjen være attraktiv, så mener vi det må vise igjen i lønns- og arbeidsvilkårene, sier Reime om forventningene til årets oppgjør.
Les også: Glassverket har levert rekordår etter rekordår – likevel får ansatte ned til 169 kroner i timen
Forhandlingene for glass- og keramisk industri omfatter 127 Industri Energi-medlemmer i bedriftene Hadeland Glassverk, Figgjo, Magnor Glassverk, Norsk Teknisk Porselen og Porsgrunds Porselænsfabrik.
Kommunikasjonssjef Cathrine W. Eidal i Norsk Industri hare tidligere sagt til Magasinet Industri Energi at de ikke ønsker å kommentere kommende oppgjør før det foreligger et resultat eller det blir brudd i forhandlingene.
Overenskomsten er en minstelønnsavtale, som innebærer at tillitsvalgte senere skal ha lokale forhandlinger med bedriften sin.