Lønnsoppgjøret 2023
Ny lønn til ansatte i legemiddelindustrien
Operatørene i landets farmasøytiske industri har fått hevet minstelønna.
Ansatte i legemiddelproduksjonen skal få ny lønn. Blant annet de ansatte ved GE Healthcare i Lindesnes, hvor bildet er fra.
Arkivfoto: Petter Pettersen
petter@lomedia.no
tonje@lomedia.no
Torsdag møttes Industri Energi og Norsk Industri for å forhandle om ny minstelønn for de ansatte på tariffavtalen til farmasøytisk industri. Partene kom til enighet samme dag.
Partene konstaterer i protokollen at det sentrale oppgjøret mellom LO og NHO utløste et tillegg på 7,50 kroner per time.
Resultatet innebærer at minstelønnssatsen på overenskomsten økes til 192,50 kroner, mens skiftsatsene økes med 3,3 prosent, ifølge Industri Energi.
Gjelder for rundt 1100 medlemmer
Det er kun lønna de skal forhandle om, siden det er mellomoppgjør i år. Tariffavtalen gjelder for drøyt 1100 Industri Energi-medlemmer.
De jobber i legemiddelbedriftene Norgesplaster, Takeda, GE Healthcare, Curida, Fresenius Kabi, Abbott Diagnostics Technologies, Palla Pharma, Renhold FK og Vistin Pharma.
Fjorårets hovedoppgjør økte minstelønna med åtte kroner til 185 kroner i timen. Det vil si at i forkant av årets forhandlinger har de ansatte på tariffavtalen en årslønn på minst 360.000 kroner før øvrige tillegg.
Samleside: Alt om årets mellomoppgjør
– Tålig fornøyde
Siden tariffavtalen for farmasøytiske bedrifter er en minstelønnsavtale, skal det være lokale forhandlinger ved hver enkelt bedrift etter at partene er enige sentralt.
– Vi er tålig fornøyde med å få det vi skulle ha i dette oppgjøret og tar med oss resultatet til neste års hovedoppgjør. Nå skal partene fortsette forhandlingene lokalt ved den enkelte bedrift, sier Industri Energis forhandlingsleder Barbro Auestad i en pressemelding.
Forhandlingsleder for Norsk Industri er Linn Catrine Sjølund, skriver kommunikasjonssjef Cathrine W. Eidal i en epost.
Aktuelt: Villemo og Ine har vernebriller med styrke. Nå skal flere andre også få det