JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pause i Traftec-mekling

Partene møttes til kretsmekling i Kristiansand i dag, men det har ikke blitt løsning på konflikten.
PARKERT: Traftec-meklingen har gått i pause, ifølge kretsmekler Reidun Wallevik.

PARKERT: Traftec-meklingen har gått i pause, ifølge kretsmekler Reidun Wallevik.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

EL og IT-organiserte elektrikere i Traftec i Rogaland har streiket siden 18. juni i fjor for å få tariffavtale. I dag var saken til mekling hos sørlandets kretsmekler i Kristiansand. Meklingen startet kl. 14, men har nå gått til pause ifølge mekler Reidun Wallevik.

– Det er pause i meklingen. Jeg har ingen kommentarer utover det, sier hun til Nettverk over SMS klokka 19 i dag.

Ifølge Bjørn Fornes, leder av forhandlingsavdelingen i EL og IT, er det pause til 1. april.

Bakgrunn

Kretsmekling er en ordning som gjør at tvister som oppstår på lokalt plan blir forsøkt løst på lokalt plan. Kretsmeklerne er underlagt Riksmeklingsmannen. EL og IT varslet 11. januar opptrapping av streiken med ytterligere 24 medlemmer i Traftec – selskapet har også avdelinger i Agder, Telemark, Trondheim og Ski. Dette er vanlig i forkant av en mekling.

EL og IT Forbundet hadde 5. desember et møte med ledelsen i Roadworks Traftec der kravet om tariffavtale for alle avdelinger i Roadworks Traftec i Norge ble framsatt. 20. desember fikk forbundet negativt svar tilbake. Det er med dette bakteppet at det nå pågår mekling. Roadworks har hovedkontor i Grimstad.

Vil ha "LOK"

Traftecs daglige leder Øystein Stebekk har overfor Nettverk tidligere pekt på organisasjonsfrihet og sagt at tariffavtalen de streikende vil ha ikke er tilpasset markedet bedriften jobber i, og at det blir for kostbart. Bedriften jobber mye med tekniske anlegg tilknyttet vei, for eksempel Statens Vegvesen. Traftec er en del av Roadworks-konsernet. Traftec har uttalt at de mener organisasjonsfrihet også må innebære at en bedrift også har rett til ikke å være med i NHO og da heller ikke tilby ansatte tariffavtale.

Da streiken i Traftec Rogaland startet, var 12 av 14 ansatte organisert i EL og IT. Men de streikende er nå fem etter at mange har meldt seg ut av forbundet og enkelte har byttet jobb. De streikende er slik Nettverk kjenner det tilbudt en såkalt lokal tariffavtale fra Traftec, men de streikende har takket nei fordi de mener en slik avtale ikke gir dem tilstrekkelige garantier sammenlignet med landsoverenskomsten for elektrofag (LOK).s

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse