JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona-krisen:

Sykehuselektrikerne har hatt det hektisk på jobb

For enkelte har det vært mye å gjøre med forberedelser, ifølge tillitsvalgt Roar Skogøy. Men de fleste er gjennom det mest hektiske.
HELSESEKTOREN: Her fra Ullevål sykehus. (Illustrasjonsfoto)

HELSESEKTOREN: Her fra Ullevål sykehus. (Illustrasjonsfoto)

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Det ble hektisk i korona-forberedelsene for sykehuselektrikerne. Det sier Roar Skogøy, som er tillitsvalgt på Nordlandssykehuset i Bodø.

Han er også kontaktperson for EL og IT Forbundets tillitsvalgte i sykehusene, og har hørt at for enkelte har det vært mye å gjøre.

– Det har vært gjort tilpasninger for å være klare for det som kommer, tiltak med å bygge om arealer, sier han.

Men det har roet seg de fleste plasser nå, ifølge Skogøy.

På hans egen arbeidsplass i Bodø er det meste gjort klart og til en viss grad tatt i bruk. Det har vært mest å gjøre for det tekniske personalet med tanke på adgangskontroll.

p

Det virker som det ellers går greit jobbmessig for sykehuselektrikerne på de fleste sykehusene. Det er satt i verk forskjellige tiltak rundt hvordan arbeidsstokken jobber.

– Slik at ikke alle jobber samtidig på de samme plassene og at vi ikke samles så mange, sier han.

Rimelig trygg

Arbeidshverdagen for sykehuselektrikerne innebærer som seg hør og bør at de ferdes inne på sykehusene, men Skogøy har ikke personlig følt på ekstra korona-frykt i den sammenheng.

– Selv føler jeg meg rimelig trygg inne på huset. Jeg vet hvor de har smitte, og der er tiltakene på plass, sier Skogøy.

(Fortsetter under bildet)

Roar Skogøy

Roar Skogøy

Privat

– Har det vært oppdrag med smittevernsdrakt?

– Ja, det har det. Jeg har ikke vært inne i sånne områder selv, men vet om folk som har vært det, sier Skogøy.

Sykehuselektrikerne har fått ekstra opplæring i bruk av smittevernsutstyr og får hjelp til å ta utstyret av og på om det trengs.

– Det går gjerne greit å ta det på. Men det skal tas av i rett rekkefølge, og på rett måte også, og der er vi ikke rutinerte nok. Vi er jo elektrikere!

p

Nye overtidssatser

Nylig ble det kjent at Spekter til vilkår avtalt med tre LO-forbund øker overtidssatsene for dem som jobber for helseforetak med sykehusdrift, sykehus med driftsavtaler og i «øvrige helseforetak».

Det gjelder dem som har fått endret arbeidsplan, eller etter drøftinger for enheter som har høy arbeidsbelastning med overtid, som følge av korona-pandemien.

Dette kom på plass 8. april etter enighet med Fagforbundet, Fellesorganisasjonen og EL og IT Forbundet, med virkning fra 20. mars.

– Det kan gjelde for noen av våre elektrikere, men sannsynligvis ikke så mange. Men det er bra det kommer på plass noe sånt også, og ikke bare ting som gagner arbeidsgiver!, sier Skogøy.

Medlemmer som arbeider i helseforetakene utgjør frontlinja i kampen vi som samfunn nå står i, mener forbundssekretær Reidunn Wahl i EL og IT Forbundet.

– Det legges ned en uvurderlig innsats utover det som normalt forventes av dem. Det er viktig at dette blir kompensert på en behørig måte, sier hun.

KORONA-TID: Det er besøksforbud, og kun pasienter som trenger ledsager kan ha pårørende med seg inn på sykehuset i disse tider. Her fra Ullevål sykehus.

KORONA-TID: Det er besøksforbud, og kun pasienter som trenger ledsager kan ha pårørende med seg inn på sykehuset i disse tider. Her fra Ullevål sykehus.

Leif Martin Kirknes

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse