LO Stat forberedt på streik
Hvis meklingen ikke fører fram og det ender med konflikt, er alt klart i LO Stat. Da er det varslet at 4335 ansatte legger ned arbeidet. Men noen av disse har oppgaver som er helt nødvendige. Søknadene om dispensasjon behandles fortløpende.
JA ELLER NEI: LO Stat-sekretær Anniken Refseth (til venstre) og fagkonsulent Ingrid Myran fra Fellesorganisasjonen vurderer alle søknadene om dispensasjon.
Øystein Bråthen
oystein.braathen@lomedia.no
I 7. etasje hos LO Stat er det stor aktivitet. Her vurderer Anniken Refseth og Ingrid Myran hvem som får dispensasjon.
– Det er krevende prosesser og mange detaljer, forteller Myran, som til daglig er ansatt i Fellesorganisasjonen (FO).
Alle søknader skal først behandles lokalt. De som er satt opp på listen, men likevel skal unntas kan være på tjenestereise, kurs, ha planlagt ferie, være i stillinger som er viktige for sikkerheten eller har betydning for liv og helse. Noen, som embetsmenn, skal ikke tas ut. Alt dette reguleres av Hovedavtalen i staten.
Arbeidsgiver, Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), sender så søknaden til LO Stat.
Puslespill
Sekretær i LO Stat, Anniken Refseth, har bakgrunn som ruteplanlegger i NSB, en nyttig erfaring.
– Dette minner litt om å lage rutetabellene for togtrafikken. Når det nærmer seg fristen, dukker det alltid opp detaljer som må løses.
Begge understreker at de har god dialog med arbeidsgiversiden, KMD, som har en streikeberedskapsgruppe.
– Søknadene er greie og ryddige. Få har fått avslag. Noen blir ikke enige lokalt, og da er det opp til oss å si ja eller nei. Å avslå kan være kjedelig, men det vil alltid oppstå slike situasjoner under en streik. Hittil har ingen klaget over avgjørelsene, forteller Ingrid Myran og Anniken Refseth.
Dette er en sak fra
Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.