JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppdrett

Ansatte i lakseselskapet frykter for nedleggelse mens milliard-budrunden om arbeidsplassen går

Det pågår en milliardkamp om å få kjøpe opp lakseselskapet NTS i Trøndelag. Men de ansatte aner ingenting – og frykter at budkampen kan føre til nedleggelser.
Salmosea har omtrent 100 ansatte, og er trygt forankret i den lille byen Rørvik ute ved kysten i gamle Nord-Trøndelag. (Illustrasjonsfoto fra et annet lakseslakteri)

Salmosea har omtrent 100 ansatte, og er trygt forankret i den lille byen Rørvik ute ved kysten i gamle Nord-Trøndelag. (Illustrasjonsfoto fra et annet lakseslakteri)

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

En maktkamp om eierskapet i NTS har vært utspilt for åpen scene de siste ukene. Konflikten startet om maktposisjoner mellom de største eierne – men nå er det milliardene som rår.

Etter at den interne maktkampen ble kjent, har storkonsernet Mowi, verdens største lakseselskap, kastet seg inn i budkampen.

13,8 milliarder kroner har de bydd for NTS – som er et holdingselskap som eier flere bedrifter innenfor oppdrett.

En av dem er Salmosea, som driver med slakting av oppdrettslaks. NNN-klubbleder Jo-Amund Granheim sier til DN at de ansatte frykter for jobbene mens milliardbudene pågår.

– Hovedmomentet i konflikten er hvem som kjøper NTS, og ikke minst hva som skjer etterpå. Vi blir ikke informert i det hele tatt, foruten det vi leser i mediene. Vi har aldri fått noen presentasjon om hva som skjer i selskapet, eller hva som er planen på lang sikt, sier han til DN.

Kan bli lagt ned

Salmosea har omtrent 100 ansatte, og er trygt forankret i den lille byen Rørvik ute ved kysten i gamle Nord-Trøndelag. Hva skjer om Mowi, som har store slakteanlegg litt lenger sør i fylket, kjøper opp NTS?

– Det er spekulasjoner, men det er ingen tvil om at det kan bli nedlagt, i alle fall på sikt, sier Granheim, og tenker da på slakteriet.

Jo-Amund Granheim er klubbleder for NNN i Salmosea.

Jo-Amund Granheim er klubbleder for NNN i Salmosea.

Privat

Oppdrettsanleggene ute i fjorden er det forståelig nok vanskeligere å flytte, så de lever trolig trygt. Det er uansett i oppdrettsdelen pengene ligger og hele maktkampen handler om.

– Skaper uro

Men også de ansatte ute på anleggene misliker maktkampen.

– Det som skjer nå skaper voldsom uro, usikkerhet og mistrivsel hos mange ansatte, sier Arve Lundring, tillitsvalgt i oppdrettsselskapet Salmonor.

Siste ord i kampen om NTS er derimot ikke sagt. Flere har spådd at Salmar kan bli med i budkampen, og det spekuleres i om giganten Cermaq også slenger seg på.

– Vi jobber akkurat nå med å få ut informasjon til de ansatte, som oppsummerer de siste dagenes hendelser, skriver finans- og administrasjonssjef Roar Myhre i NTS i en epost til DN.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse