JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strøm

Tror nordmenn må bli vant til høyere strømpriser

Strømforbruket kommer til å vokse, og lite ny norsk kraftproduksjon vil komme de neste årene, forventer Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).
Kjetil Lund er direktør i Noregs vassdrags- og energidirektorat.

Kjetil Lund er direktør i Noregs vassdrags- og energidirektorat.

Terje Pedersen / NTB

– Vi lever i svært usikre tider og de siste par årene har vist at ingen skal være for skråsikre på hva som skjer, sågar på ganske kort sikt. Men slik det ser ut nå, så er jeg mindre bekymret for vinteren vi har foran oss, sammenlignet med på samme tid i fjor, sier Lund til E24.

Han peker på at fyllingsgraden i magasinene er bedre på denne tiden av året enn de foregående årene, gasslagrene i Europa og energieffektivisering.

Lund tror likevel at nordmenn må bli vant til høyere strømpriser. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) venter at kraftbalansen i landet skal svekkes de nærmeste årene, fram til 2028.

– Det skyldes at forbruket forventes å vokse og at lite ny norsk kraftproduksjon vil komme de neste årene, sier Lund.

– Det nye er at vi ikke venter et kraftunderskudd i Norge de nærmeste årene. En viktig grunn til det er at vi i høyprisårene 2021 og 2022, så at kraftforbruket i Norge gikk kraftig ned. Det vil nok gå en del opp igjen, men vi tror at mye av nedgangen er varige endringer.

Kommentar: Noen mener prisveksten skyldes grådige selskaper. De kan fort få rett

vaktsjef@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse