JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Babcock kan få hele regningen etter beredskapskrisen

Regningen kan bli stor for Babcock, etter at både jetfly og forsvarshelikoptre er satt inn for å sikre ambulanseberedskapen i lufta i nord.

Øystein Eugene Hermstad / Luftambulansetjenesten (pressefoto)

Ifølge Klassekampen er det trolig selskapet Babcock International som må ta regningen for den ekstra medisinske beredskapen staten har sett seg nødt til å sette inn for å sikre Nord-Norge, blant annet med et helikopter fra Forsvaret.

– Dette er ganske enkelt. Alt som pådras av kostnader, enten det er kjøpt av andre eller om det er statens egne kostnader, kan kreves erstattet av Babcock, sier Robert Myhre, partner i Aktiv Advokat og ekspert på offentlige anbud.

Det framgår også tydelig av kontrakten mellom Babcock og Luftambulansetjenesten.

p

I rundt halvparten av 286 såkalte «uønskede hendelser» med luftambulansen de siste fem månedene har det blitt satt inn – og betalt for – alternativ transport, inkludert Forsvarets helikopter og jetfly fra Oslo.

Helseminister Bent Høie (H) sa tirsdag at det er for tidlig å anslå sluttsummen på regningen eller hvem som skal ta den. Ledelsen i Babcock International ønsker ikke å kommentere saken.

Annonse
Annonse