JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Blair ber Labour stemme ned brexit-avtale

Tidligere statsminister og Labour-leder Tony Blair ber partiet stemme ned brexit-enigheten statsminister Theresa May forsøker å oppnå med EU.
Tony Blair

Tony Blair

Flickr.com/CC BY 2.0

– Det er veldig vanskelig, men alle andre alternativer er verre. Blokkeres avtalen i parlamentet åpner det muligheten for at brexit-spørsmålet går tilbake til folket, sier Blair, som ønsker en ny folkeavstemning om britenes exit fra EU.

Blair, som var Storbritannias statsminister fra 1997-2007, sier tiden er i ferd med å renne ut for dem som ikke ønsker at landet skal forlate EU. Han spår at britene vil måtte jobbe "ekstremt hardt" for å lokke investeringer til landet dersom brexit blir en realitet.

– Argumentet overfor resten av verden må i så fall bli: Vi kommer til å gjøre dette til det beste stedet i verden å gjøre handel på, sier Blair.

Etter planen skal Storbritannia forlate EU den 29. mars neste år. For øyeblikket pågår det intense forhandlinger med Brussel for å få på plass en avtale rundt skilsmissen, men en slik avtale må godkjennes av det britiske parlamentet.

Neste uke er det duket for EU-toppmøte der det ventes at nåværende statsminister May orienterer om ståa i forhandlingene.

(©NTB)

Theresa May varsler nye regler for arbeidsinnvandring

Annonse
Annonse