Økte digitale trusler:
Forsvaret bør bruke verneplikten til å rekruttere talenter innenfor teknologi og cybersikkerhet, mener utvalg
Et utvalg ledet av Berit Svendsen mener Forsvaret ikke har hengt med i utviklingen, og at de må ta innover seg den økte trusselen i det digitale rom.
UTVALGSLEDER: – Truslene i cyberdomenet må møtes med cybersoldater, digital beredskap og nasjonal innsatsstyrke for digitalt forsvar, sier Berit Svendsen, direktør for internasjonal satsing i Vipps.
Leif Martin Kirknes
Saken oppsummert
– Truslene i cyberdomenet må møtes med cybersoldater, digital beredskap og nasjonal innsatsstyrke for digitalt forsvar, sier Svendsen i en pressemelding.
Svendsen, som er direktør for internasjonal satsing i Vipps, fikk oppdraget i august i fjor. Onsdag overrakte hun forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) utvalgets rapport.
Utvalget har bestått av medlemmer fra privat og offentlig sektor, samt Forsvaret.
Utvalget mener Forsvaret er dyktige til å rekruttere til tradisjonell militærtjeneste, men at de ikke har klart å omstille seg raskt nok.
– Forsvaret har i mindre grad innrettet verneplikt, førstegangstjeneste, rekruttering, utdanning og utvikling mot å gi Forsvaret tilgang på kompetanse og erfaring som er relevant for å møte et økende trusselbilde i det digitale rom og å utnytte mulighetene i teknologien, sier Svendsen.
Utvalget anbefaler også Forsvaret å bruke verneplikten til å rekruttere talenter innenfor teknologi og cybersikkerhet.
I rapporten trekker utvalget også fram behovet for økt lederkraft. De mener Forsvaret bør rekruttere personer med erfaring fra teknologiomstillinger i næringslivet og andre offentlige virksomheter.
(©NTB)
oddvar.sagbakken.saanum@ntb.no
Les også: • Microsoft vant anbudet om skytjenester for Forsvaret. Nå må forsvarsministeren svare


Nå: 0 stillingsannonser