JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Drammen og omegn LO:

Her blir bompenger kampsak 1. mai

Det bygger opp til bompengekamp i Drammen. Nå tar LO i Drammen og omegn til orde for å skrote usosiale bompenger.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Knut Opeide / Statens vegvesen

helge@lomedia.no

På et ekstraordinært styremøte som LO i Drammen og omegn avholdt onsdag er det bestemt at «Nei til usosiale bompenger» er parole i 1. mai-toget.

Bompenger er blitt et hett tema i Drammen etter at også Høyre har satt ned foten for bompenger i det som kalles Buskerudbypakke 2.

Tillitsvalgte i Drammen advarer venstresida: – Bompenger er en tapssak

Er bekymret

LO i Drammen og omegn har lenge sett med bekymring hvor skjevt dette vil slå ut for vanlige arbeidsfolk. Derfor krever de kraftig reduksjon i bussprisene, og gratis bompengepasseringer eller tiltak som sikrer minimal inngripen i økonomien til innbyggere med lav inntekt.

– Blir ikke disse kravene møtt vil vi gå mot gjennomføringen av en bypakke og oppfordre våre medlemmer til å stemme på partier som tar den økende ulikheten til innbyggeren på alvor, sier leder Gard Hofsvang i LO i Drammen og omegn til FriFagbevegelse.

Han stiller nå spørsmål om hvordan nødvendige veiprosjekter skal sikres finansiering i framtiden. LO i Drammen og omegn vil ha all veiutbygging finansiert over skatteseddelen gjennom økt og progressiv beskatning. På årsmøtet i februar kom LO-foreningen med et klart vedtak i forhold til bompenger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gard Hofsvang er leder for LO i  Drammen og omegn.

Gard Hofsvang er leder for LO i Drammen og omegn.

Pressefoto

Usosial profil

– Det er dyrere for en hjelpepleier som tjener 350 000 kroner i året å betale bompenger enn en eiendomsmegler som tjener 900 000 kroner. Derfor er det nødvendig å gjøre noe med den usosiale profilen. Mange av våre medlemmer rammes brutalt av den flate skatten som ikke tar hensyn til størrelsen på folks lommebok, mener Hofsvang.

– Vi ønsker å sende et tydelig budskap til våre folkevalgte om at nok er nok. Det skal ikke være sånn at de som sitter nederst ved bordet skal få enda mindre å rutte med som følge av bompenger som ikke tar hensyn til den enkeltes økonomi. Mange av våre medlemmer er avhengig av bil. Det kan ikke være sånn at vanlige folk skal bli tvunget til buss, legger han til.

Mens Høyre går mot bompenger i Buskerudbypakke 2, vil Høyre fortsatt ha bompenger på Svelvikvei. Arbeiderpartiet skal ta stilling til dette over påske.

Buskerudbypakke 2 er en miljøvekstpakke som det er jobbet mot siden 2009.

p

Sterkt felleskap

LO i Drammen og omegn har 15 paroler i 1. mai-toget. Hovedparolen er «Sterkt fellesskap – nytt styre i Drammen». Det er også stort fokus på arbeidslivsspørsmål med paroler som «Stans velferdsprofitørene» og «Forby bemanningsbransjen».

Annonse
Annonse