JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjon fra første krone:

Nå kommer utvalget som skal vurdere pensjon fra første krone

To ganger har Rigmor Aasrud etterlyst pensjonsutvalget. Nå lover finansminister Siv Jensen at det kommer.
Finansminister Siv Jensen forteller at innbydelsen til et pensjonsutvalg er sendt ut til partene.

Finansminister Siv Jensen forteller at innbydelsen til et pensjonsutvalg er sendt ut til partene.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

Da Stortinget i begynnelsen av februar vedtok at det skulle settes ned et partssammensatt utvalg som skal se på pensjon fra første krone, ble det lovet at det skulle skje raskt.

Kampen om pensjon fra første krone lever videre. Sp-forslag om partssammensatt utvalg får flertall

Onsdag stilte stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (Ap) spørsmål til finansminister Siv Jensen (Frp) om saken, og nå fikk hun svar.

– Det skal settes ned en arbeidsgruppe bestående av partene i arbeidslivet, med Finanstilsynet som sekretariatsressurs. Innbydelsen til partene ble sendt ut mandag. Arbeidsgruppa skal jobbe fram mot våren 2020 slik at man kan komme fram til noe før hovedoppgjøret i 2020, svarte Siv Jensen.

Rigmor Aasrud påpeker at denne saken er aktualisert i forbindelse med streiken som startet onsdag. Hun var fornøyd over svaret hun fikk.

– Men det er litt påtagende at man må stille spørsmål i Stortinget for at det skjer noe. Vi ble lovet at det ikke skulle gå år og dag før det var på plass. Jeg registrerer at det likevel gikk både vinter og vår. Jeg skjønner at de ansatte er utålmodige, sa Rigmor Aasrud.

– Vi har fulgt opp vedtaket i stortinget så raskt som overhodet mulig, svarte Siv Jensen.

p

Hun mener det ikke er noen grunn til å mistenke finansministeren for å trenere dette, men ville ikke si noe om hva hun tror om utfallet av utvalgets arbeid.

– Det vil være dumt av finansministeren å forskuttere noe som helst, svarte Siv Jensen.

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse