JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppgjøret mellom Akademikerne og staten går til mekling

Lønnsoppgjøret mellom Akademikerne og Kommunal- og moderniseringsdepartementet går over til riksmekleren, opplyser Akademikerne i en pressemelding mandag kveld.
Akademikernes forhandlingsleder Anders Kvam.

Akademikernes forhandlingsleder Anders Kvam.

Ole Palmstrøm (arkivfoto)

– Akademikerne er enig med staten om et lønnssystem som er ytterligere forenklet. Akademikerne ønsket å fortsette prosessen og er skuffet over at staten har lukket forhandlingene om de øvrige delene av tariffavtalen, sier Akademikernes forhandlingsleder Anders Kvam i pressemeldingen.

Akademikerne gikk inn i årets lønnsoppgjør med krav om reallønnsvekst og forenkling av lønnssystemet. Den økonomiske rammen er ett av flere punkter som nå blir gjenstand for mekling, opplyses det.

– Skal statlige virksomheter kunne utvikle og tilby gode tjenester til innbyggerne, må de kunne beholde viktig kompetanse. Endringene vi har forhandlet fram, fjerner stivbeinte regler som hindrer god lønnsutvikling og fleksibilitet på arbeidsplassen, sier Kvam.

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland sier staten er innstilt på å komme fram til en løsning innen meklingsfristen. Den er satt til midnatt 23. mai.

– Det lot seg dessverre ikke gjøre å komme til enighet om en ny hovedtariffavtale med Akademikerne. Nå trenger partene bistand fra Riksmekler for å komme helt i havn. Vi er imidlertid enig med Akademikerne om et helt nytt og modernisert lønnssystem, sier Mæland.

I statsoppgjøret forhandler YS, Unio, LO Stat og Akademikerne med Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Allerede natt til søndag brøt de tre førstnevnte forhandlingene, mens Akademikerne etter planen skulle forhandle videre til fristen midnatt.

Streikefaren i staten øker, etter at ansatte brøt lønnsforhandlingene. LO Stat krever mer til de lavest lønte

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse

Flere saker

Annonse