Vikariater i Oslo kommune:
Oslo kommune anker dommen der en alenemor ble tilkjent fast jobb etter 11 år: – Dette gjør meg veldig sint
Fagforbundets Stine Westrum hudfletter det rødgrønne styret i Oslo.
FAGFORENINGSLEDER: Stine Westrum i Fagforbundet Oslo mener kommunen har hatt løsarbeiderkontrakter i 11 år, og at Oslo kommune må trekke anken.
Øystein Windstad
oystein.windstad@fagbladet.no
Oslo kommune vil ikke gi fast jobb til kvinnen etter 11 år i vikariater, men anker i stedet den enstemmige dommen.
Stine Westrum i Fagforbundet Oslo er sterkt kritisk:
– Det har vært en nedrig prosess av kommunen som gjør meg veldig sint.
Stine Westrum er leder av Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, Oslo. Hun har fulgt saken til alenemoren som vant over Oslo kommune i Oslo tingrett.
Westrum riste på hodet over at Oslo kommune anker dommen.
– Kvinnen har vært ansatt i Oslo kommune på løsarbeiderkontrakter i 11 år. Denne anken er komplett uforståelig for meg.
Jobbet 11 år for kommunen: Nå anker Oslo enstemmig dom mot alenemoren
– Trekk anken
Alenemoren og Fagforbundet-medlemmet jobbet i over 11 år i ulike vikariater i Oslo kommune. Hun jobbet med tolking, foreldreveiledning og på Nav.
Kvinnen og hennes advokat ønsker ikke å kommentere anken. LO støtter Fagforbundet-medlemmet og har stilt med advokat til rettssaken. Westrum i Fagforbundet Oslo mener at anken slår tvil om hva de rød-grønne i kommunen står for:
– Vi har politikere i Oslo som liker å framstille Oslo kommune som et utstillingsvindu for rødgrønt samarbeid. Et samarbeid som er på arbeidsfolk sin side. Dette viser at det ikke er tilfelle. Er det slik at byråd Rina Mariann Hansen mener at normen skal være hele faste stillinger? Om Raymond Johansen og byrådet mener det, må de gå en runde med seg selv. Trekk anken og grip inn i denne prosessen, sier Westrum opprørt til Fagbladet.
Stille fra Oslo kommune
Fagbladet har tidligere bedt om en kommentar til rettssaken og dommen fra byrådsleder Raymond Johansen.
Tilbakemeldingen var at han ikke ønsket å kommentere den.
Fagbladet har kontaktet byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen, uten å få svar.
Fagbladet har også kontaktet byråd for helse, eldre og innbyggertjenester, Robert Steen. Pressekontakten til Steen ba Fagbladet kontakte Bydel Ullern, som kvinnen jobbet i, for svar.
– Bakgrunnen for anken er at kommunen har et annet syn på de spørsmålene saken reiser enn det tingretten har lagt til grunn, opplyser kommunikasjonsrådgiver Siri Dobloug i Bydel Ullern i en epost.
Oslo kommune skrev dette i samband med rettssaken:
«Ansettelsen av ble gjort for å dekke opp et midlertidig behov i forbindelse med den forbigående og ekstraordinære situasjonen som oppstod i forbindelse med og i etterkant av flyktningkrisen i 2015. Dette skapte et økt midlertidig behov for arbeidskraft som programveileder på introduksjonsprogrammet for flyktninger. Som ventet har antallet flyktninger i ettertid falt markant, og det er ikke lenger behov for den forhøyede arbeidskapasiteten. Den midlertidige ansettelsen av var lovlig, og det er ikke grunnlag for saksøkers krav om erstatning».
– Bakgrunnen for anken er at kommunen har et annet syn på de spørsmålene saken reiser enn det tingretten har lagt til grunn
kommunikasjonsrådgiver Siri Dobloug, Bydel Ullern