JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet 2019:

Regjeringen bruker 125 millioner på å få flere i jobb

Arbeidsledigheten er lav, og det mangler folk til 44.400 jobber. I statsbudsjettet setter regjeringen av 125 millioner kroner til å få flere i arbeid.
Arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

Sissel M. Rasmussen (arkivfoto)

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) sier til Dagbladet at ledigheten er gått ned det siste året og at vi må ti år tilbake for å finne en arbeidsledighet på under 3 prosent i samtlige fylker.

Mangelen på arbeidskraft er 10.600 høyere enn for et år siden, sier Høyre-statsråden og sier det totalt mangler arbeidskraft til anslagsvis 44.400 jobber.

– Vi har en stor arbeidskraftreserve som må mobiliseres. Det handler om å skape et bærekraftig velferdssamfunn, men er også et verdispørsmål. Regjeringen mener at arbeidslivet også skal ha plass til dem med ekstra utfordringer eller hull i CV-en, sier hun. En måte regjeringen vil gjøre dette på er gjennom en inkluderingsdugnad som går langs tre spor, opplyser Hauglie.

– For det første ved å minske risikoen for arbeidsgivere når de sysselsetter nye medarbeidere. For det andre ved å styrke tilbudet for arbeidssøkere med psykiske lidelser og/eller rusproblemer. For det tredje ved å øke kompetansen, forklarer statsråden.

For å styrke gjennomføringen av denne dugnaden, settes det av 125 millioner kroner i statsbudsjettet, som legges fram mandag.

4 av 10 velgere er usikre på hvem som har best politikk for arbeidsledige

Annonse
Annonse