JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidslivskriminalitet

Stortingspolitikere vil se nærmere på lovverket om økonomisk kriminalitet

Stortingspolitikere vil se nærmere på lovverket for å sørge for at loven ikke hindrer politiet i å slå ned på arbeidslivskriminalitet.
VIL SE PÅ LOVVERKET:  Erlend Wiborg (Frp)

VIL SE PÅ LOVVERKET: Erlend Wiborg (Frp)

Sissel M. Rasmussen

– Hvis det er slik at loven er til hinder for å ta arbeidslivskriminalitet, bør vi vurdere om loven bør endres, sier Erlend Wiborg (Frp), som leder Stortingets arbeids- og sosialkomité́, til Klassekampen.

I interne dokumenter avisen har fått tilgang til, heter det at Oslo-politiet ikke får lov til å anmelde økonomisk kriminalitet som avdekkes på inspeksjoner i et tverretatlig samarbeid mellom politiet, Nav, skatteetaten, tollvesenet og Arbeidstilsynet. Wiborg sier han synes denne praksisen «høres veldig underlig ut».

Fagforeningsveteran: – Hvorfor drive med heroin og sprit, når du kan begynne i byggebransjen?

– Jeg kommer til å ta dette opp med rette instans, sannsynligvis justisministeren, sier han.

I et notat skriver en politioverbetjent som arbeider med disse sakene at «føring er at man ikke skal anmelde økonomiske straffesaker». Denne føringen er gitt til politifolkene som jobber på det såkalte a-krimsenteret i Oslo.

Også Senterpartiets justispolitiske talskvinne Jenny Klinge har stilt spørsmål til justisminister Sylvi Listhaug (Frp) om saken.

– Da må̊ vi spørre om det er regler som hindrer at man forfølger saker, eller om det er forskjellige føringer i forskjellige distrikter. Om det er det siste, er det ikke bra, sier hun.

Lundteigen (Sp) kaller bemanningsbyråene «ugress» og vil fjerne dem med rota

Arild Grande (Ap) mener det er hårreisende at Arbeidstilsynet ikke kan stoppe ulovlig innleie

På denne byggeplassen er 90 prosent av elektrikerne innleide fra bemanningsbyråer

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse
Annonse