JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømselskaper granskes for fusk og innsidehandel

Svenske og danske myndigheter mistenker at fire danske energiselskaper har manipulert markedet.
19. april slo dansk politi til flere steder i landet og pågrep åtte personer. (Illustrasjonsfoto)

19. april slo dansk politi til flere steder i landet og pågrep åtte personer. (Illustrasjonsfoto)

Kai Hovden

ole.tommy.pedersen@ntb.no

Derfor er det opprettet undersøkelsessaker mot selskapene, bekrefter Energimarknadsinspektionen i Sverige til Danmarks Radio.

Det skal dreie seg om til sammen åtte saker, fem av dem fra i fjor. Det er ikke bekreftet konkret hva sakene dreier seg om, eller hvilke selskaper det er snakk om.

Tilsvarende etat i Danmark, Forsyningstilsynet, sier i en generell kommentar til DR at de løpende gjør slike undersøkelser, og at det alltid skjer i fortrolighet.

– Det gjelder både hva angår status, mengden av undersøkelser og hvem det gjelder. Fortroligheten er både med hensyn til etterforskningene og til selskapene som er i vårt søkelys, uttaler tilsynet.

Også dansk politi er involvert i etterforskning av markedsmanipulasjon.

19. april slo de til flere steder i landet og pågrep åtte personer fra et energiselskap. De ble framstilt for retten bak lukkede fører og sitter fortsatt varetektsfengslet, ifølge DR.

De åtte nekter straffskyld for energimanipulasjon. Det er uklart om disse personene er knyttet til noen av de fire selskapene svenske og danske tilsynsmyndigheter nå har under lupen.

Aktuelt: Statkraft tjente 10,9 milliarder – nest beste kvartal i historien

Warning
Annonse
Annonse