JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tidligere LO-leder Leif Haraldseth (89) er død. Les Hans-Christian Gabrielsens minneord

Han var med å lose Norge gjennom en økonomisk urolig periode. Slik var Leif Haraldseths liv i fagbevegelsen.

Svein Bakken / Arbark

Dette innlegget ble først delt på Hans-Christian Gabrielsens Facebook-side og er gjengitt med hans tillatelse.

«Det var med sorg vi mottok budskapet om at tidligere LO-leder Leif Haraldseth har gått bort 89 år gammel.

Leif Haraldseth var LO-leder fra 1987 til 1989, og satt i LOs valgte ledelse i en årrekke. Han ble valgt som LO-sekretær på LO-kongressen i 1969, og som nestleder i LO i 1977. Han var kommunalminister i Gro Harlem Brundtlands regjering, og fylkesmann i Buskerud etter at han gikk av som LO-leder.

p

Haraldseth var en ledende tillitsvalgt i fagbevegelsen gjennom en årrekke. Han hadde bakgrunn fra NSB, Norsk Jernbaneforbund og som LOs distriktssekretær i Buskerud.

I LO fikk han ansvar arbeidervern, organisasjonsspørsmål og internasjonal solidaritet. I vanskelige økonomiske tider for Norge, var Haraldseth opptatt av jevn fordeling, lav- og likelønn, og en pådriver for det inntektspolitiske samarbeidet mellom partene i arbeidslivet og regjeringen. Dette samarbeidet førte norsk økonomi ut av en svært urolig periode.

I dag tenker vi på familie og venner, og alle som har hatt gleden av å jobbe sammen med Leif Haraldseth gjennom hans mange år i arbeiderbevegelsen».

Annonse
Annonse