JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny ungdomsleder i EL og IT:

Tre unge EL og ITere ønsker jobben som ungdomsleder etter Dagfinn Svanøe

Natalie Stenberg, Knut-Richard Slettebø og Sandra Åberg Kristiansen vil bli ny ungdomsleder i EL og IT Forbundet. Etterfølgeren til Dagfinn Svanøe velges andre helgen i august.
LEDERKANDIDATER: Natalie Stenberg, Knut-Richard Slettebø og Sandra Åberg Kristiansen har meldt seg på i kampen om å bli EL og IT Forbundets nye ungdomsleder.

LEDERKANDIDATER: Natalie Stenberg, Knut-Richard Slettebø og Sandra Åberg Kristiansen har meldt seg på i kampen om å bli EL og IT Forbundets nye ungdomsleder.

Leif Martin Kirknes/Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Natalie Stenberg (24), Knut-Richard Slettebø (22) og Sandra Åberg Kristiansen (22) utgjør den foreløpige listen over kandidater til vervet som ny ungdomsleder i EL og IT Forbundet.

p

Alle tre har fagbrev og jobber som elektrikere og er aktive i ungdomsarbeidet i EL og IT.

Jobben som ungdomsleder er ledig etter Dagfinn Svanøe, som går av for aldersgrensen på 30 år etter å ha hatt vervet/stillingen som ungdomssekretær/ungdomsleder i forbundet siden 2011. Han er blitt gjenvalgt ved tre anledninger.

Natalie Stenberg kommer opprinnelig fra Nordfjordeid, bor i Ålesund, er leder av ungdomsutvalget i Distrikt Møre og Romsdal og jobber i Caverion.

Knut-Richard Slettebø er leder av ungdomsutvalget i både LO i Oslo og Akershus og i EL og IT Forbundet Distrikt Oslo og Akershus.

Han tok nylig fagbrev som elektriker etter endt læretid i Bravida Oslo og er også sekretær i Barvida-klubben.

Slettebø ble valgt som vara til ungdomsplassen i forbundsstyret på landsmøtet i mars og er sekretær i Bravida-klubben.

Sandra Åberg Kristiansen er medlem av det sentrale ungdomsutvalget i EL og IT Forbundet, leder ungdomsutvalget i Distrikt Trøndelag og er klubbleder i Vintervoll. Som 1. vara er hun fast møtende representant i forbundsstyret. Sandra har også politisk erfaring fra AUF og Arbeiderpartiet og stiller som kandidat til bystyret i Trondheim i høstens kommune- og fylkestingsvalg.

Fristen ikke ute

Henrik Blomvik er leder i valgkomiteen, som forøvrig består av Kristine J. Wendt og Jonas Nomeland. Valgkomiteen ble satt ned for noen måneder siden, og har så langt hatt ett møte.

De tre kandidatene som foreløpig har meldt sin interesse har gjort det på eget initiativ, etter at det tidligere i år ble sendt ut innbydelse til distriktene om deltakelse på den sentrale ungdomskonferansen på Sørmarka 9. - 11. august.

Der ble prosedyrene både til valg av ny ungdomsleder samt valg til sentralt ungdomsutvalg satt opp.

I tillegg til valg på ny leder skal det også velges 13 representanter til det nye ungdomsutvalget. På landsmøtet i mars ble det bestemt at alle distrikt skal være representert i det nye utvalget.

– Det er ikke satt opp noen frist for å melde inn kandidater til hverken leder eller en plass i ungdomsutvalget, forteller Blomvik.

Velges for to år

Det er fortsatt mulig å melde seg på i kampen om å bli ungdomsleder, som er en fast lønnet stilling, men som velges for to år av gangen.

Medlemmene i ungdomsutvalget skal også for første gang velges for to år, mot fire år tidligere. Det ble også bestemt på landsmøtet i mars.

p

– Vi har ikke fått inn noen CV'er fra dem som foreløpig har meldt seg på i kampen om å bli ny leder, sier Blomvik, som tenker seg at kandidatene frem mot valget vil bli bedt om å sende inn en video der de svarer på forskjellige spørsmål, litt i tråd med det som ble gjort i forbindelse med valgene til ledelse og forbundsstyre på landsmøtet i mars.

Tre gode kandidater

Han mener det er tre gode kandidater som så langt har meldt seg til tjeneste.

– Vi er også i gang med å sette opp forslag på kandidater til å sitte i det sentrale ungdomsutvalget. Det er et arbeid vi ikke er helt ferdige med. Vi vil forsøke å sette opp et forslag som ivaretar kriteriene om alder, kjønn og bransjer. Det skal bli spennende å se om ungdomskonferansen er enig med valgkomiteen når vi går til valg. Til slutt er det jo de som bestemmer, sier Blomvik.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse