JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vågeng går av som Nav-sjef i august

Nav-sjef Sigrun Vågeng (69) slutter som Nav-sjef i august. – Et naturlig tidspunkt for meg å overlate ansvaret til en ny direktør, sier Vågeng.
Nav-sjef Sigrun Vågeng

Nav-sjef Sigrun Vågeng

Jan-Erik Østlie

– Det er riktig for meg å få avklart dette nå, sier Vågeng i en pressemelding.

Vågeng fyller 70 år 29. oktober.

– Min åremålskontrakt går ut i oktober. Ved å si fra i god tid håper jeg å bidra til forutsigbarhet for virksomheten. Arbeidet med å finne min etterfølger er i gang, sier hun.

– Til sommeren har jeg gjort det jeg har sagt jeg skal gjøre i EØS-saken, og direktoratet skal samles i nye lokaler i august. Det er derfor et naturlig tidspunkt for meg å overlate ansvaret til en ny direktør.

p

Fredag informerte hun arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om beslutningen om å gå av.

– Det er en stor jobb som gjenstår for å rydde opp i EØS-saken. Jeg er glad for at Vågeng fortsetter dette arbeidet til over sommeren, opplyser Røe Isaksen i en epost til NTB.

Vågeng og Nav har vært i hardt vær de siste månedene etter at den såkalte trygdeskandalen ble kjent. Minst 78 personer er uriktig dømt, og mange tusen er rammet av at Nav i en årrekke har feiltolket en EU-forordning som gir rett til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger til andre EØS-land.

Annonse
Annonse