JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Saksøker StatoilHydro

41 kranførere saksøker StatoilHydro for å beholde jobbene sine.

Oljeselskapet bestemte seg tidligere i år for å overta kranføreroppgavene selv, og slutte å kjøpe disse tjenestene fra eksterne leverandører. Omleggingen berører til sammen 41 kranførere, som i dag jobber på StatoilHydro-plattformer i Nordsjøen, men er ansatt i KCA Deutag og Odfjell Drilling. De mener omleggingen må betraktes som en virksomhetsoverdragelse og at StatoilHydro er forpliktet til å ansette dem.

Stevnes for retten

Det er StatoilHydro uenig i, men kranførerne får støtte fra fagforbundet Industri Energi.

Lederen av forbundets juridiske avdeling, Eyvind Mossige, bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at forbundet har stevnet selskapet for retten. Ifølge Mossige har kranføreroppgaver på installasjonene Njord, Brage, Oseberg C, Oseberg Øst, Visund og Grane alltid vært en del av borekontrakten.

– StatoilHydro benekter at kranførerfunksjonen er en økonomisk enhet, og dermed ikke er å betrakte som en virksomhetsoverdragelse. Men kravet for at noe skal være en økonomisk enhet er ikke høyt, vi mener det er liten tvil her. Det finnes en god del rettspraksis på dette, sier Mossige.

Har alle kjennetegn

Han mener alle kjennetegn på en virksomhetsoverdragelse er til stede i denne saken:

– Arbeidsplassen er den samme, arbeidsoppgavene de samme, kunden den samme og det er en selvstendig økonomisk enhet som har bevart sin identitet, sier Mossige.

StatoilHydro uenig

– Vi mener dette ikke er en virksomhetsoverdragelse og avventer en rettslig behandling, sier Gisle Johanson, pressetalsmann i StatoilHydro

Warning
Annonse
Annonse