Teknologi og miljø hand i hand
Norsk teknologi trengs både til CO2-fangst og til oljeutvinning i nord, sa Fellesforbundets folk i den fagligpolitiske debatten.
Saken oppsummert
- Nå må Jens få fart på månelandingsprosjektet, det kan ikke vente til 2021, sa Atle Tranøy fra Fellesforbundet. Likevel er fangstanlegg for CO2 lagt på is. Trass i at testanlegget på Mongstad er en suksess. Tro ikke på påstandene om at det vil koste 25 milliarder å bygge anlegget, sa han til kongressen. Selvsagt er det ny, norsk teknologi som må tas i bruk.
Den må også tas i bruk og bli premissleverandør i de sårbare områdene i Lofoten, Vesterålen og Senja.
- Det sies i polemikken at en ikke skal bore etter olje midt i matfatet. Jeg syns ikke at folk i nord skal godta noe slikt fra oss i sør som sitter ved bugnende bord. Ikke godta at dere sendes fra bordet sultne, uten engang å få sjekket menyen, sa Tranøy.
Like før hadde Ronny Johansen fra Fellesforbundet i Troms vært på talerstolen for å si at ressursene i Lofoten, Vesterålen og Senja handler om arbeidsplasser.
- Arbeidsplasser for oss og for ungene våre. Vi trenger et variert næringsliv og attraktive bransjer. Å stenge hele den nordnorske sokkelen eller nekte konsekvensanalyse, er å nekte utviklingen i en hel region som i dag lider under stagnasjon.
Norge satset bevisst på olje- og gasskompetanse for 40 år siden. La oss bruke en konsekvensanalyse til å finne ut hva og hvordan, og bruke de neste fire åra til å finne ut hva vi skal gjøre, sa Johansen.


Nå: 0 stillingsannonser