JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rogaland:

Underslag i EL og IT Forbundet er meldt til politiet: – Svært alvorlig sak

En tillitsvalgt i EL og IT Forbundet i Rogaland etterforskes nå for underslag.
LEI SAK: Arvid Erga er leder i EL og IT Forbundet, distrikt Rogaland. Han synes dette er en lei og trist sak for distriktet og forbundet.

LEI SAK: Arvid Erga er leder i EL og IT Forbundet, distrikt Rogaland. Han synes dette er en lei og trist sak for distriktet og forbundet.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Det var avisa Sunnhordland som først offentliggjorde saken tirsdag. Leder i Rogaland Elektromontørforening, Øyvind Wallentinsen, bekrefter overfor avisa at det er levert inn anmeldelse av forholdet.

Leder i EL og IT Forbundet Distrikt Rogaland, Arvid Erga, ser alvorlig på saken, men sier samtidig at det er en veldig lei sak.

– I utgangspunktet har vi jobbet med dette siden slutten av august. Dette er en høyt betrodd tillitsvalgt som det kan se ut som har begått et grovt tillitsbrudd, sier Erga.

Saken er nå hos Politiet:

«Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse fra EL og IT forbundet. Saken er under etterforskning,» skriver etterforsker innen økonomisk kriminalitet, Tom Haugen Barvik i Sør-Vest politidistrikt til Nettverk.

Betydelig beløp

Erga bekrefter at det er mistanke om at det er underslått et betydelig beløp og at forholdet skal ha pågått over flere år.

– Og også på grunn av at dette for oss har vært uoversiktlig ønsket vi at politiet skulle se nærmere på saken. Derfor leverte vi inn en anmeldelse, sier han.

Det har så langt tillitsvalgte i Rogaland kjenner til ikke forekommet tilsvarende saker som dette i distriktet på det noen kan huske.

Får konsekvenser

Erga sier dette vil måtte få konsekvenser for rutinene de følger i forbindelse med innlevering av regnskap.

– Vi har begynt å se på rutinene våre og gjennomgår dem for å se hva som kan ha skjedd og hva som kan gjøres for å unngå saker som dette i framtida, sier han.

Utover dette vil ikke Erga si så mye mer, men henviser videre til politiet som jobber med anmeldelsen.

– Svært alvorlig sak

Forbundsleder Jan Olav Andersen er også sparsom med kommentarene.

– Vi har jobba tett sammen med distriktet for å avdekke de faktiske forhold i det som ser ut til å være en svært alvorlig sak. Vi avventer nå politiets konklusjoner før vi går ut med ytterligere informasjon om saken.

Warning
Annonse
Annonse