JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Hold dere unna de blå

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) reagerer på at Kristelig Folkepartis nestleder Inger Lise Hansen vil gravlegge sentrumsalternativet.

Hansen sier til VG at KrF heller bør samarbeide med en Høyre- og Frp-regjering enn med en Arbeiderparti-regjering.

– Jeg mener KrF skal være et klart borgerlig parti og at vi skal være tydelige i regjeringsspørsmålet. Vi trenger en ny ideologisk kurs for landet, og da trenger vi et regjeringsskifte. Det innebærer at vi må snakke med Frp, sier Hansen.

Stoltenberg advarer nå KrFs leder Dagfinn Høybråten mot å lytte til Hansen.

– KrF er et parti for velferd, rettferdighet og solidaritet. Det blir det mindre av med en mørkeblå regjering som vil ha andre verdier og prioritere å bruke milliarder på skattelette, sier Stoltenberg.

Les også vår kommentar; KrF må velge side.

Stoltenberg peker videre på miljøsaker og innvandring som spørsmål der det er stor avstand mellom KrF og Frp. Et slikt samarbeid vil tære hardt på KrF, mener han.

– KrF syntes jo det var krevende nok å sitte i regjering med Høyre, med lite penger til kommunene og store skatteletter. Da blir det jo enda mer krevende å lage budsjetter med en regjering der Frp er med, sier Stoltenberg.

Han tror at KrF vil innse at det er best å si nei til Frp, og at partiet vil holde linjen som Kjell Magne Bondevik holdt med å ta avstand til Frp. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse