JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Nå må Ap forandre Norge

Rasmus Hansson og WWF mener Arbeiderpartiet nå må vise ansvar i de viktige miljøsakene.

– Velgerne har vist at de har tillit til de store partiene i klima- og miljøsaker. Dette legger et stort ansvar på valgvinnerne, og særlig på Arbeiderpartiet. Jens Stoltenberg og hans statsråder må utforme realpolitikken som skal føre Norge inn i fornybarsamfunnet, sier Rasmus Hansson, generalsekretær i WWF Norge.

Han er likevel ikke fornøyd med at de såkalte miljøpartiene, SV og Venstre, gikk tilbake.

– Den dårlige nyheten er at flere gode miljøpolitikere nå dessverre må forlate Stortinget. Den gode nyheten er at denne valgkampen har forandret den politiske dagsorden i Norge på helt vesentlige punkter, sier Hansson, og nevner tre eksempler spesielt:

– Diskusjonen om boring eller vern utenfor Lofoten og Vesterålen har løftet seg til et prinsipielt spørsmål om hvordan vi skal styre den siste fasen av oljealderen.

– Vi har fått en viktig debatt om statens og StatoilHydros engasjement i tjæresandutvinning i Canada og andre steder i verden.

– Regjeringen har i løpet av valgkampen vedtatt innføring av grønne sertifikater for fornybar energi og gitt konsesjon til et større vindkraftanlegg.

– Nå må valgvinnerne vise at de er i stand til å føre Norge inn i fornybarsamfunnet, mener Hansson. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse