JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Stans nedleggelsene

EL & IT Forbundet krever at ledelsen i Opplysningen 1881 opprettholder samtlige avdelinger i selskapet, slik de lovet da Telenor fikk lov til å redusere sin eierandel i 2007. Forbundet aksepterer dermed ikke nedleggelse av 77 arbeidsplasser på Sortland.

Tirsdag ble det kjent at Opplysningen 1881 langt på vei har besluttet å legge ned avdelingen på Sortland, og dermed fjerne 77 arbeidsplasser. Dette er i stor grad kvinnearbeidsplasser, og bedriften har orientert fylkeskommunen før de har drøftet ferdig med de tillitsvalgte. - Begrunnelsen for beslutningen er oppsiktsvekkende tynn. I følge ledelsen i selskapet må avdelingen i Sortland legges ned på grunn av generell trafikknedgang, ønske om å øke antallet midlertidig ansatte i selskapet og feilinvesteringer gjort i arbeidslokaler. Denne framstillingen godtas verken av de ansatte, tillitsvalgte eller EL & IT Forbundet, uttaler forbundsstyret i EL & IT Forbundet.

Ikke første gang

Saken om mulig nedleggelse på Sortland har skapt sterke reaksjoner i forbundet. Det er ikke første gang at de ansatte i Opplysningen har måttet kjempe for arbeidsplassene sine. I 2002 ble mange av Opplysningens kontorer nedlagt rundt om i landet. Siden besluttet Telenor at opplysningstjenesten ikke lenger skulle være blant konsernets kjernevirksomhet, og gikk langt i å si at 1881 var til salgs. I 2007 fikk Telenor redusere sin eierandel i selskapet, men daværende næringsminister Dag Terje Andersen gikk god for at selskapet ville opprettholde avdelingene og øke antallet ansatte. Bare halvannet år senere ser man at disse løftene ikke holdes. - Etter EL & IT Forbundets oppfatning forsøker ledelsen i Opplysningen 1881 å få til en sentralisering av driften, stikk i strid med løfter gitt til regjeringen høsten 2007. Samtidig forsøker selskapet å erstatte fast ansatte i Sortland med midlertidig ansatte i andre avdelinger. Ledelsen i selskapet er åpenbart inneforstått med at dette ikke styrker selskapets allerede medtatte omdømme, og velger derfor å bruke den økonomiske krisa som begrunnelse, uttaler forbundsstyret.

Gode resultater

EL & IT kjøper ikke argumentene om at Opplysningene må gjøre grep på grunn av trafikknedgang. - Ledelsen nevner ikke med ett ord at det økonomiske resultatet for fjoråret var det beste noensinne i selskapets historie. Antallet midlertidige ansatte er allerede svært høyt i enkelte avdelinger, og selskapet bryter i følge egen informasjon med arbeidsmiljølovens bestemmelser om midlertidig ansatte. Ledelsen nevner heller ikke at de har lansert nye tjenester som man forventer vil øke selskapets aktivitet i nær framtid, og som vil kreve oppbemanning i andre avdelinger, uttaler forbundet.

Krever hjelp

Nå håper EL & IT Forbundet at regjeringen kommer på banen. De mener regjeringen har et spesielt ansvar overfor de ansatte i Opplysningen 1881 etter at de i 2007 valgte å tro på ledelsen i Telenor og i Opplysnngen, og dermed gikk imot anbefalingene fra de tillitsvalgte. - EL & IT Forbundet forventer derfor at vi denne gangen får aktiv støtte fra regjeringen i kampen for å opprettholde samtlige avdelinger i Opplysningen 1881, sier forbundsstyret.

Annonse
Annonse