JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Streiken et dolkestøt

Reder Anders Pedersen mener hele den tillyste streiken ved Karlsøybruket er noe stort tøv. Han mener kravene fra NNN innebærer at de dolker bedriften i ryggen.

stig.christensen@lomedia.no

Nærings og Nytelsesmiddelarbeiderforbundet (NNN) har tillyst streik ved fiskeribedriften Karlsøybruket fra mandag. Bakgrunnen er krav om tariffavtale, noe bedriften har avvist, også etter mekling.

Reder Anders Pedersen, som er daglig leder i Fjordlaks, forteller til LO-Aktuelt og FriFagbevegelse at han ikke har noe eierskap i de to aksjeselskapene som står bak Karlsøybruket, mens derimot hans sønn og datter er inne på eiersiden. Han vil først ikke uttale seg om saken, men kommer etter hvert på glid og vil si litt likevel:

– Vi tar ikke denne streiken så tungt, vi har ikke gjort noe galt, sier Pedersen og legger til:

– Tøvete – Det er tøvete alt sammen, sier rederen og viser til forbundssekretær i NNN, Hans-Johan Dahl i Tromsø.

– Karlsøybruket er et nystarta selskap, som verken har støtte fra stat eller kommune. Det har vært finanskrise og egenkapitalen er lav. Vi har ikke råd til tariffavtale nå, hevder Pedersen, som legger til at det kan bli aktuelt til neste år hvis resultatene blir bra i år.

– Hva er det dere frykter?

– Pensjonsordningene kan bli dyre. Dette innebærer å dolke bedriften i ryggen, hevder Pedersen, som mener Dahl har kommet med feilaktige beskyldninger om at arbeidstakere vil bli jagd ut av husene de bor i, som eies av bruket.

– Jeg har aldri kommet med slike trusler, hevder Pedersen.

Ikke dyrt

– Blir tariffavtalen dyr for bedriften med hensyn til pensjon, Hans-Johan Dahl?

Bedriftens innbetaling til ordningen er kr 2,43, svarer Dahl. - Det er ikke mye.

– Hva med truslene om at ansatte ikke lenger får bo i bedriftsboligene?

– Det vi har hørt er at lokale ledere ved Karlsøybruket har sagt at leiearbeidere som bor på bruket ikke får fortsette med det, hvis det blir streik. Hvis det blir streik, er de ikke i arbeid,og da får de heller ikke bo der. Det er hva vi har fått høre, sier Hans-Johan Dahl.

Annonse

Flere saker

Annonse