JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gahr Støre om regjeringen:

– Høyre og Frp kjemper de viktigste kampene om de mindre viktige tingene

Jonas Gahr Støre mener regjeringen og samarbeidspartiene krangler om uviktige ting, og beskylder statsminister Erna Solberg for dårlig politisk handverk.
– De tøffeste kampene handler ikke om det viktigste, fastslår Støre.

– De tøffeste kampene handler ikke om det viktigste, fastslår Støre.

Ole Palmstrøm

morten.hansen@lomedia.no.

– Det går ikke an å være en god statsminister for en dårlig regjering, sier Arbeiderpartiets leder.

Jonas Gahr Støre mener regjeringen viser lite respekt for Stortinget – og samarbeidspartiene – når de stiller ultimatum før budsjettbehandlingene om bensinavgiftene.

Han mener Høyre og Frp kjemper de viktigste kampene om de mindre viktige tingene.

– Hadde striden og tiden den tar handlet om noe viktig – da kunne det stilt seg annerledes. Men det det står om nå, er ikke om å få arbeidsledigheten ned, om å gjøre forskjellene mindre, om å gjøre eldreomsorgen bedre. Budsjettkrisen denne gangen ble utløst av et ultimatum som handler om noen øre opp eller ned på drivstoffprisene, sier Støre.

Han trekker også fram tidligere budsjettkrangler om flyseteavgiften og avgift på plastposer.

– De tøffeste kampene handler ikke om det viktigste, fastslår Støre.

LO-lederen etterlyser budsjettmidler mot arbeidsledigheten

Med fagbevegelsen som partner

Han mener dette er et tegn på at tiden er inne for å få en ny regjering. Tradisjonene tro på en kartellkonferanse før et valgår, ber han fagbevegelsen om hjelp til å innta regjeringskontorene. Foran et hundretalls LO-tillitsvalgte på Gol understreker han at alt det som sosialdemokrater ønsker å oppnå for Norge, blir lettere å oppnå med fagbevegelsen som partner.

– Ingenting av det sosialdemokratiet jobber for, er oppnåelig dersom fagbevegelsen ikke finnes, eller ligger med brukket rygg – som i USA og England. Kort sagt: Sosialdemokratisk politikk lar seg ikke gjennomføre uten en sterk og uredd fagbevegelse som representerer og står opp for folk på jobb, sier Støre.

Se alle våre saker fra Kartellkonferansen

Lover endringer

Arbeiderpartiets leder lover at han vil ta tak i sakene som det organiserte arbeidslivet, og fagbevegelsen, er opptatt av. Han trekker fram arbeidsmiljøloven og kampen for fast ansettelse som to viktige saker.

– Det første vi skal når vi tar over er å avskaffe nullprosentkontrakter og såkalte «faste ansettelser uten lønn mellom oppdrag». Vi skal slå fast hva en fast ansettelse er – og sørge for at lovens intensjon blir etterlevd. Samtidig skal vi reversere regjeringens åpning for midlertidige ansettelser, sier Støre, og gjentar det han tidligere har sagt om arbeidsmiljøloven.

– Det mest midlertidige ved regjeringens endring av arbeidsmiljøloven, er lovendringen selv.

Støre har tidligere sagt han i regjering vil sette i gang et større arbeid med å fornye arbeidsmiljøloven – og forsterke den.

– Vi må løse nye problemstillinger som har dukket opp. Jeg vil peke på to: Arbeidsgiverbegrepet, for å forhindre at arbeidsgivere organiserer seg vekk fra ansvaret, og se på nye tiltak mot ufrivillig deltid – ikke minst i offentlig sektor, sier Støre.

Les også:

KrF og Venstre vil stoppe Siv Jensen fra å innføre egenandel på fysioterapi for kronisk syke

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse