JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avgjøres på landsmøtet til NFF

Asle Aase er innstilt som ny leder av Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund

En enstemmig valgkomite foreslår Asle Aase som leder, Tommy Fredriksen som nestleder, Jan Arve Blom som forbundssekretær og Nina Bergene som kasserer i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF).
NY LEDER? Valgkomiteen har innstilt Asle Aase som leder i NFF. – Jeg er veldig glad og forventningsfull til landsmøtet, sier Aase.

NY LEDER? Valgkomiteen har innstilt Asle Aase som leder i NFF. – Jeg er veldig glad og forventningsfull til landsmøtet, sier Aase.

Ole Palmstrøm

katharina@lomedia.no

Landsmøtet til NFF skal velge den nye forbundsledelsen i midten av juni. Allerede nå er valgkomiteen ute med sin innstilling, og de har foreslått dagens nestleder Asle Aase som ny leder.

Per Olav Mobekk, leder i komiteen, forklarer hvorfor:

– Aase har vokst veldig på oppgaven som nestleder. Han har en bred kontaktflate både politisk og i ulike organisasjoner, sier Mobekk.

Les mer om kandidatene til ledervervet i NFF

En fornøyd nestleder

Rita Bråten går av som forbundsleder i juni og med henne mister medlemmene en dyktig og erfaren topptillitsvalgt. Valgkomiteen er redd for at NFF vil bli sårbart, om også Aase hadde forlatt ledelsen.

– Det er ingen selvfølge at en nestleder rykker opp, men vi mente det var det eneste riktige. Han er en kontinuitetsbærer. I tolv år har Aase vært en del av ledelsen i forbundet og før det var han tillitsvalgt i mange år, sier Mobekk.

Asle Aase er fornøyd med innstillingen.

– Jeg er veldig glad og forventningsfull til landsmøtet. Det har vært mye spekulasjon over lang tid. Det er bra at valgkomiteen har annonsert sin innstilling, sier Aase.

Et knippe dyktige tillitsvalgte

Regiontillitsvalgt Tommy Fredriksen ønsket å bli forbundsleder, men er innstilt som nestleder.

– Fredriksen har en solid kompetanse og en interessant bakgrunn. Han har jobbet mye sentralt, blant annet overbeviste han sentralstyret og opposisjonen på Stortinget om at omorganiseringen av kriminalomsorgen var en dårlig ide.

INNSTILT SOM NESTLEDER: Tommy Fredriksen

INNSTILT SOM NESTLEDER: Tommy Fredriksen

Jan-Erik Østlie

Per Olav Mobekk tror firkløveren Aase, Fredriksen, Blom og Bergene vil jobbe godt sammen.

– De sitter i sentralstyret i dag og har god kjemi. Alle er veldig dyktige på sitt felt. Jeg tror det blir en bra symbiose, sier Mobekk.

Fredriksen er innstilt på å gjøre en god jobb som nestleder selv om han tapte kampen om ledertrøya.

– Jeg vet at komiteen har gjort en solid og grundig jobb over lang tid. Jeg er stolt over å bli innstilt som nestleder og vil bidra mitt ytterst for medlemmene og kriminalomsorgen, sier Fredriksen.

Farukh Qureshi tar innstillingen til etterretning

Mobekk innrømmer at det var krevende å legge kabalen om ledervervene.

– Det var flere ting å ta hensyn til, men vi har prøvd å levere en innstilling til beste for medlemmene. Med de forutsetningene som lå til grunn tror jeg denne sammensetningen av forbundsledelsen blir den beste. Men når det er sagt, skulle jeg gjerne sett en kvinne til i ledelsen.

IKKE INNSTILT: Farukh Qureshi

IKKE INNSTILT: Farukh Qureshi

Ole Palmstrøm

Farukh Qureshi, leder Oslo Fengselsfunksjonærers Forening (OFF), annonserte tidlig sitt kandidatur til ledervervet i NFF, men ble ikke innstilt av valgkomiteen. Han tar innstilling og begrunnelse til etterretning.

– Jeg burde blitt målt på hva jeg har gjort i løpet av tida som leder i OFF, og ikke minst hva jeg kan tilby. Jeg mener at min alder og korte erfaring ikke burde brukes mot meg, men at en heller burde se på det som en styrke, sier Qureshi.

Les også:

Kjemper om ledervervet i NFF
Bjarte (43) fikk hjerteinfarkt på jobb i Bergen fengsel. Nå kjemper han for bedre arbeidsvilkår
Cristian (27) er tidligere straffedømt. Nå er han tilbake i fengsel for å rehabilitere innsatte

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse