Kjemper om ledervervet i NFF
Hvem blir den neste NFF-lederen? To topptillitsvalgte har annonsert sitt kandidatur. Farukh Qureshi og Tommy Fredriksen ønsker å overta etter Rita Bråten som går av neste sommer.
Tommy Fredriksen og Farukh Qureshi har annonsert sitt kandidatur til å bli den neste lederen av Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund.
Christopher Olssøn/Anette Karlsen
katharina@lomedia.no
På landsmøtet juni 2018 velges den nye ledelsen i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF). Dagens leder, Rita Bråten, er 60 år og går av. Arbeidet med å finne hennes arvtager og fylle resten av posisjonene i styret er allerede i gang. Innen 1. september skal lokalforeningene sende forslag til sine kandidater til valgkomiteen.
• Veronika har to jobber og tjener drøyt 300 000 kroner i året
Å være tillitsvalgt er 100 prosent arbeid
NFF-magasinet har vært i kontakt med flere sentrale tillitsvalgte for å høre hvem som ønsker å overta ledervervet. To sier per nå at de stiller. En av dem er regionalt tillitsvalgt i sør Tommy Fredriksen.
– Kriminalomsorgen står hele tiden overfor utfordringer, og NFF må benytte alle muligheter til å påvirke. Jeg liker utfordringer og å oppnå resultater. Vi må aldri ta noe for gitt og bli konforme. Vi må ligge i forkant og vise vei, sier Fredriksen som er medlem av NFFs sentralstyre.
Christopher Olssøn
Fredriksen liker å representere alle arbeidstagere, om det er fengselsbetjenter, konsulenter eller enhetsledere.
– Det er ingen ære eller idealisme å være tillitsvalgt i dag. Det er 100 prosent arbeide, og jeg liker å jobbe, sier Fredriksen som var med på å forhindre omorganiseringen i etaten.
– Jeg ser helheten i kriminalomsorgen og ønsker å påvirke. Det er mot KDI og politisk nivå rammene for arbeidsvilkårene kan endres, sier han.
• Tredobling av vold mot ansatte i Oslo fengsel
Kjent på kroppen. Farukh Qureshi, leder i Oslo Fengselsfunksjonærers Forening (OFF), tror NFF står overfor et generasjonsskifte. Det er vanlig å rekruttere ny leder blant forbundsstyret, men Qureshi mener tida er inn for å hente noen utenfra.
– Vi trenger en leder som har kjent de siste årene på kroppen og forstår utfordringene i førstelinjen. Det har jeg som leder for OFF, sier Qureshi.
– Jeg ønsker å sette ansatte og tillitsvalgte i første rekke og kjempe for bedre lønns- og arbeidsvilkår og jobbe for en trygg og meningsfylt arbeidsdag.
Tri Nguyen Dinh
Han vil gjerne styrke NFF og kriminalomsorgens posisjon i det offentlige ordskiftet.
– Jeg er ikke redd for å heve stemmen og sette ting på dagsorden. Jeg er offensiv, engasjert, har pågangsmot, tar initiativ og har kontakt med både media og politikere. Det er essensielt for å klare å løfte NFF. Vi trenger en leder som er komfortabel med å være i media, og som har politisk teft.
Qureshi håper på en åpen og ryddig prosess og at flere vil offentliggjøre sine kandidaturer til de ulike vervene.
• Les portrettet med Farukh Qureshi
Stiller kanskje. Dagens nestleder, Asle Aase, har ikke bestemt seg om han ønsker å være NFF-leder.
– Jeg vil gi tilbakemelding til valgkomiteen innen fristen, sier Aase.
Forbundssekretær Jan Arve Blom melder seg ikke på i lederkampen.
– Jeg anser meg selv for å være en framtidig lederkandidat i NFF, men jeg tror ikke tida er inne ennå, sier Blom som har vært tillitsvalgt i elleve år.
Per Olav Mobekk, leder av valgkomiteen, vil ikke spekulere i kandidater. Rundt midten av september møtes valgkomiteen, etter den tid vil komiteen snakke med de ulike kandidatene. Mobekk ønsker en åpen prosess og forteller at noen uker før landsmøtet i juni vil komiteen offentliggjøre sin innstilling. I tillegg til leder, skal nestleder, forbundssekretær, kasserer, representant fra friomsorgen, representant fra verksdriften og tre representanter til kontrollkomiteen velges.