JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NOF-lederen med klart råd til Støre: – Dere må være fagbevegelsens fremste talsmenn

Jonas Gahr Støre og Ap-ledelsen må i større grad lytte til fagbevegelsen, mener forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges offisers- og spesialistforbund.
Torbjørn Bongo, leder av Norges offisers- og spesialistforbund, mener Ap-ledelsen er for dårlige til å lytte til fagbevegelsen.

Torbjørn Bongo, leder av Norges offisers- og spesialistforbund, mener Ap-ledelsen er for dårlige til å lytte til fagbevegelsen.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

Forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges offisers- og spesialistforbund fremsatte en særdeles klar og tydelig utfordring til Ap-leder Jonas Gahr Støre under Kartellkonferansen på Gol.

Kan miste sin posisjon

– I år var jeg litt usikker. Skulle bruke min tid på talerstolen til å klage? Som finnmarking er det jeg definitivt kan best, eller skulle jeg skryte – når jeg prøver det med departementet eller forsvarssjefen, så er det fort gjort, sa Bongo sarkastisk – til latter fra salen.

p

– Jeg går for å gi et råd. Jeg har en utfordring til deg, Jonas. Arbeiderpartiet må stille seg følgende spørsmål: Vil dere beholde posisjonen i fagbevegelsen. Det finnes andre partier til venstre som ønsker seg den posisjonen Arbeiderpartiet har. Det fins også andre partier som er i ferd med å få den posisjonen. Mange av de tillitsvalgte i Forsvaret begynner nå å få tillitsverv i et parti med grønn logo, sa Bongo – med klar henvisning til Senterpartiets voldsomme vekst.

– Må lytte og ta råd

Bongo ville ha svar på om Arbeiderpartiet vedkjenner seg sitt opphav? Ønsker Arbeiderpartiet å beholde den spesielle posisjonen hos fagbevegelsen? Jeg tenker at svaret er «ja» – men jeg skal spisse min utfordring til deg som partileder:

– Er Arbeiderpartiet villige til å gjøre det som skal til for å bli det foretrukne partiet for fagbevegelsen? Da er du ikke i tvil om hva jeg mener. For partiet må ta fagbevegelsen på alvor. Du, dere, vi må lytte til fagbevegelsen. Dere – partiet – må ta initiativ. Dere må kontakte fagbevegelsen, følge rådene og dere må være fagbevegelsens fremste talsmenn. Så nei, jeg er ikke helt fornøyd.

p

– Jonas – det er alvor. Vi kan stå foran et veiskille, og dere har valget mellom å kjøre rett fram, svinge til venstre eller høyre. Det er andre partier nå på nær tjue prosent. Er Arbeiderpartiet villige til å stå på for å beholde posisjonen som fagbevegelsens førstevalg, eller ikke?. Jonas, som partileder, jeg synes du skal tenke på dette når du er på skitur i nordmarka. Trenger du hjelp til å tenke kan jeg gjerne bli med, sa Bongo.

– Vi lytter og tar råd

Jonas Gahr Støre svarte med glimt i øyet – samtidig som han signaliserte at forholdet til fagbevegelsen har og skal ha prioritet.

– Når du snakker, så lytter jeg. Men – det kan ikke være sånn at du sier hva du mener, og så er vi ferdig med det. Vi er villige til å ta fagbevegelsen på alvor. Vi følger råd, og vi tar diskusjoner. Her i dag er du ikke konkret på hvilke råd i enkeltsaker det gjelder. Men når du snakker om de andre partiene – så se på hva de sier, og se på hva de gjør, sa Støre.

– Vi står på for å utvikle og ikke avvikle norsk industri, samtidig som vi må finne løsninger på utslipp. Det er den harde veien, som gir de gode løsningene. Det er vi som gjør det. og fullfinansierer rammene til Forsvaret. Det gjør vi basert på råd fra fagbevegelsen. Vi opptrer ansvarlig og finner de gode løsningene. Det skal vi fortsette med, det kan jeg love! svarte Gahr Støre.

Warning
Annonse
Annonse