JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Håvard Sæbø

Debatt:

«Skal vi slå knockout på den blå-blå regjeringen i 2021, må dere engasjere dere»

Det er alltid noen som vil utfordre oss i ringen. I første rekke står dagens regjering, skriver forbundsleder Jørn Eggum.
10.12.2019
11:11
10.12.2019 11:12

leder i Fellesforbundet

Mike Tyson sa det enkelt: «Everybody’s got a plan – until they are punched in the face». Det er vår jobb å ha en plan slik at vanlige arbeidsfolk ikke blir slått i ansiktet. Fellesforbundet går fra kamp til kamp. I forhandlinger lokalt og sentralt, i media, i rettssalen eller på Stortinget. Og vi vinner som regel. Også denne høsten er seiersrekken lang. Vi har løftet faglige kandidater i norske kommuner. Vi har arrangert Norges største demokratiske verksted. Vi har vunnet frem med krav om tariffavtale både i Godt Brød og Foodora. Og, sist, men ikke minst, vi har fått på plass over 20.000 drivende dyktige transportarbeidere som løfter felleskapet.

p

Så er det det som er både spennende, og krevende. Det er alltid noen som vil utfordre oss i ringen. I første rekke står dagens regjering. De angriper grunnleggende rettigheter i arbeidslivet. De rammer de av våre som mister eller får problemer på jobben, og de tar fra de svakeste. I et forbund der vi tar vare på hverandre, er dette en kamp vi alltid takker ja til. Og det er derfor landsmøtet ga tydelig signal om at det fagligpolitiske arbeidet må styrkes og er blitt en prioritert oppgave i 2020. Skal vi slå knockout på den blå-blå regjeringen i 2021, må dere engasjere dere. I nominasjonsprosesser, lokale og nasjonale spørsmål. Det er bare slik arbeidsfolk kan bli hørt.

Rett rundt hjørnet har vi også et utrolig spennende tariffoppgjør. Totalt har vi fått inn 1857 forslag og krav fra våre avdelinger. 1195 av forslagene skal nå behandles i tariff/bransjerådene i desember og de resterende 578 generelle forslagene skal behandles i forbundsstyret i slutten av november. Dette er kanskje det viktigste vi gjør. Samler inn krav fra alle bransjer og regioner og stiller tydelige og godt forankrede krav inn i oppgjøret. Det avgjøres først tidlig neste år hvilken oppgjørsform vi får. Men uavhengig av det kan jeg love dere at vi både har en plan, og er klar for kamp. Men før den tid, skal vi ha fine desemberdager og en forhåpentligvis rolig juletid. Det har dere alle fortjent. God jul!

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
10.12.2019
11:11
10.12.2019 11:12