JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye Veier:

Malin Trellevik er ny LO-koordinator for Nye Veier

Anleggsarbeideren Malin Trellevik er ny LO-koordinator for to av Nye Veiers prosjekter i Kristiansand og Lyngdal. 
Malin Trellevik har fått et års permisjon fra AF for å jobbe som LO-koordinator.

Malin Trellevik har fått et års permisjon fra AF for å jobbe som LO-koordinator.

Espen Istad

ane.borrud@lomedia.no 

Nye Veier har ansvar for utbygging av E39 mellom Kristiansand i Agder til Ålgård i Rogaland. Strekningen er om lag 200 kilometer, og skal bli en firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t. 

Veistrekningen er delt opp i ni delstrekninger. På to av dem, E39 Kristiansand vest – Mandal øst og E 39 Lyngdal øst - Lyngdal vest, er Malin Trellevik LO-koordinator.

– Jeg skal ivareta anleggsarbeiderne og se til at de har ordna forhold. At de har rett lønn, arbeidstid, og boforhold, og ellers være Nye Veiers uavhengige rådgiver innenfor det lov og arbeidsrettslige fagfelt, forteller hun. 

Ett år - foreløpig

Trellevik har fått et års permisjon fra jobben sin som anleggsarbeider i AF. Men er åpen for at stillingen som LO-koordinator kan forlenges. 

– Nye Veier er seriøse, og vil ha LO-koordinatorer på prosjektene sine. Kristiansand vest – Mandal øst blir ferdig i år, mens Lyngdal øst-Lyngdal vest er i oppstartingsfasen og skal være ferdig sommeren 2025, forteller hun. 

Hun hadde i utgangspunktet ikke fått med seg at stillingen som LO-koordinator var utlyst, men fikk tips om at hun burde søke. Som sagt så gjort, hun ble innkalt på intervju og var den som gikk av med seieren. 

– Jeg fikk vite at de syntes det var kjekt å få inn en anleggsarbeider som kjente overenskomsten for private anlegg, og vet hva anleggsarbeid er.

Mye å settes seg inn i

Nå runder Trellevik snart to måneder i den nye jobben, som hun starta i 10. januar i år. 

– Nå i starten har jeg brukt mye tid på å bli kjent med anleggene og anleggsarbeiderne. I går reiste jeg for eksempel til Lyngdal, og var med på vernerunde på to forskjellig tidspunkt. Lunsjen tok jeg med anleggsarbeiderne for å bli kjent med dem, og etter den andre vernerunden satt jeg meg i kantina for å møte flere folk. 

Det er viktig for Trellevik at de ansatte ser at hun er til stede, og at de vet at de kan snakke med henne dersom de har noen utfordringer på jobb. 

– Jeg skal snakke med alle som jobber på anleggene, uansett om de er ansatt hos hovedentreprenør, underentreprenør eller er innleid. Jeg blir stort sett positiv mottatt. I begynnelsen er noen litt skeptiske, for de tror først at jeg er ute etter å organisere dem. Men det er ikke min jobb. Jeg skal få dem til å snakke med meg. 

Hun må også sette seg inn alle overenskomster som gjelder på anleggene, forskrifter og lovverk. 

– Det er mye å sette seg inn i. Men seriøsitetsrådgiver i Nye Veier, Christian Heinecke, har vært utrolig hjelpsom, avslutter LO-koordinatoren. 

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse