JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppsigelse

Mesta Anlegg legger ned tre avdelinger: 16 mister jobben

Bedriften har gått på milliontap i Bodø, Alta og Hardanger.
Det er til nå sendt ut 16 oppsigelser i Mesta Anlegg.

Det er til nå sendt ut 16 oppsigelser i Mesta Anlegg.

Ane Børrud

camilla.yndestad@lomedia.no

Det var i juni, rett før ferien, at hovedtillitsvalgt for medlemmene i Norsk Arbeidsmandsforbund i Mesta, Geir Krokå, fikk beskjed om at det gikk mot avvikling av avdelingene i Bodø, Alta og Hardanger i Mesta Anlegg.

– Det er trist når vi må ta sånne grep.

Grunnen er prosjekter som over tid ikke har vært lønnsomme.

Av 55 berørte, er det nå sendt ut 16 oppsigelser.

I avdeling Nord (Bodø og Alta) har 13 personer fått tilsendt oppsigelse, mens to har sagt opp selv.

I Hardanger-avdelingen er det sendt ut tre oppsigelser. Her kan bli sendt ut tre til, men det jobbes med å få de overført til andre avdelinger i Mesta. Fire har sagt opp selv.

 – Noen tar det ganske bra, mens andre er fortvilte og frustrerte over å miste jobben, sier Krokå.

Har opptrådt redelig

Krokå forteller at en del av dem det gjelder har fått nye jobber. Noen har søkt, og fått lov til å gå på dagen.

Han synes at Mesta har opptrådt redelig overfor de ansatte, og at bedriften har lagt seg i selen for å få overført folk til andre avdelinger.

– Noen har blitt overført til drift- og vedlikehold, og noen skal over til betong, forteller han.

Sluttdato for de ansatte i avdelingene i nord er 30. november, mens det i Hardanger er 31. desember.

Oppsigelse: 14 ting du må vite om nedbemanning

Er snakk om milliontap

Oddmund Lefdal er konserndirektør i Mesta AS. Han legger ikke skjul på at bedriften ikke har lykkes med virksomhetene i Nord og Hardanger, og at de har pådratt seg store tap over tid som ikke har vært mulige å snu.

– Både i nord og i Hardanger har vi satset på for stor bredde i prosjektene, og vi har ikke har hatt god nok ledelse og kompetanse til å gjennomføre dem. Vi skulle holdt oss til det vi kan. Vi har prøvd forskjellige løsninger over tid, og så har det bare ballet på seg, forteller Lefdal.

Han roser fagarbeiderne og medlemmene i Arbeidsmandsforbundet, og forteller at han har medlidenhet med dem som har mistet jobben.

Direktøren legger også til at nedbemanningen ikke betyr kroken på døra for anleggsvirksomheten i Mesta, men at de nå må ta ned deler av virksomheten for å få kontroll på resultatene.

 – Vi må omstrukturere, rett og slett. Vi har gått på et betydelig tap, det er snakk om flere titalls millioner kroner. Et selskap som Mesta bærer tapet, men ikke over tid, sier han.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse