JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever ny vikardiskusjon

Vikarbyrådirektivet vil gi byråene større spillerom. Det må europeisk fagbevegeelse forhindre, mener Arve Bakke.

torgny.hasaas@lomedia.no

Europeisk fagbevegelse må ta initiativ til en ny debatt om vikarbyråenes rolle i det europeiske arbeidslivet, krevde leder i Fellesforbundet Arve Bakke, da han holdt innledning på EFS’ kongress onsdag ettermiddag.

Bakgrunnen er vikarbyrådirektivet som skal være implementert i alle EØS-land i løpet av dette året.

Bakke hamret løs på vikardirektivet og pekte på at denne bransjen vokser og utfordrer fagbevegelsen og det seriøse arbeidsliv. Han mente det er bra at vikarbyrådirektivet får på plass bestemmelser om likebehandling av vikarer, men han er svært skeptisk til de bestemmelsene i direktivet som svekker dagens lovregler.

Fellesforbundets leder avsluttet innlegget med at det må være mulig å lage nasjonale eller europeiske reguleringer i en næring som til de grader undergraver et seriøst arbeidsliv.

– Er det du sa her, det samme som du har sagt hjemme?

– Ja, det er det.

– LOs høringsuttalelse om vikarbyrådirektivet dekker jo Fellesforbundets syn, og der går dere i mot å legge ned veto.

– Det er riktig at høringsuttalelsen er i tråd med Fellesforbundets syn, men det vi har gjort er å komme med en mengde krav til regjeringa. Hvis ikke de blir oppfylt i god tid før Fellesforbundets landsmøte i oktober, vil landsmøte kreve at Norge legger ned veto, og da har vi en ny sak om å reservere seg mot et direktiv, á la Postdirektivet.

Annonse
Annonse