JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bankansatte må gå

DNB skal redusere staben med 1500 ansatte. Konserntillitsvalgt Viktor Sæther fra LO Finans krever at ansatte over 50 år skjermes.

ragnhild.heyerdahl@lomedia.no

DNB varslet torsdag at bankkonsernet vil redusere antall stillinger med minimum 10 prosent innen 2015. Mellom 700 og 800 stillinger vil bli borte gjennom nedbemanninger. Omtrent like mange stillinger vil forsvinne gjennom salg av virksomheter. Blant annet selges det svenske forsikringsselskapet SalusAnsvar.

Viktor Sæther, konserntillitsvalgt fra LO Finans, er ikke overrasket over beskjeden, men reagerer på manglende informasjon fra konsernledelsen i forkant av beslutningen.

– De tillitsvalgte burde vært bedre informert i forkant. Selv fikk jeg en telefon dagen før. Det er for sent, sier Sæther.

Etter det Sæther kjenner til ble de ansatte i DNB heller ikke informert om kuttene før børsmeldingen gikk ut torsdag morgen.

– Vi må ikke glemme at det dreier som om menneskeskjebner, påpeker Sæther.

– Vil du akseptere oppsigelser?

– Det er et vanskelig spørsmål. Jeg vil i hvert fall ikke akseptere oppsigelser for de som er over 50, sier Sæther og påpeker at dette er en gruppe som kan ha større vansker med å finne nye jobber.

Slanker kundeservicen

Ifølge E24.no er det blant annet i enheten Retail Norge at stillinger nå blir kuttet. Retail Norge er den delen av bankens virksomhet som har ansvaret for å betjene person- og bedriftskunder, og omfatter blant annet ansatte ved postkontorer, bankkontorer og kundesentre.

Viktor Sæther sier han nå vil jobbe for at nedbemanningsprosessen skal skje på en best mulig måte.

– Vi har et omstillingsavtaleverk som vi skal følge. Vi har vært gjennom omstillinger før, så dette er ikke nytt for oss.

Økt skatt, lavere rente og økte krav til kapitaldekning er noe av bakgrunnen for at banken nå finner fram sparekniven. DNB nedjusterer nå sine forventninger til lønnsomheten, og skal ifølge konsernledelsen etterstrebe en avkastning på 12 prosent på egenkapitalen. Tidligere var målet 14 prosent.

Den norske storbanken hadde ved årsskiftet 13.500 ansatte.

Annonse
Annonse