JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Protest til siste slutt

Protestene var mange da styret i Opplysningen 1881 i dag samlet seg for å vurdere Fagernesavdelingens fremtid. Men få har tro på at de tillitsvalgte blir hørt.

ahr@lomedia.no

Mange av de samme som troppet opp i dag, var også på plass utenfor Opplysningenes kontorer i Nydalen for å gi sin støtte til de oppsigelsestruede på Sortland. Også da ba de styret om å ta til vett, men til ingen nytte. Derfor var det heller liten optimisme å spore blant dem som i dag ba en bønn for Fagernes. 64 faste ansatte står i fare for å miste jobben. I stedet vil bedriften erstatte dem med midlertidige andre steder i landet.

- Dessverre har det gått slik som EL & IT Forbundet advarte mot da Telenor solgte seg ned i Opplysningen i 2007. Arbeidsmiljøet har blitt tøffere og arbeidsplasser ryker, tross de garantier om opprettholdelse av lokalisasjoner og arbeidsplassene som ble gitt den gang, sa forbundsleder Hans O. Felix i sin appell.

Han legger vekt på at mye har skjedd på de ni månedene som har gått siden Sortland ble historie.

- På den ene siden er det kjørt mediekampanjer i millionklassen – mange av reklameinnslagene i radio og TV har vært konstruktive, gode og morsomme. Men når de samtidig legger opp til en bedriftsstrategi som gir konkurrentene lissepasninger for å harselere med 1881, så blir investeringene på reklamefronten spist opp, sier Felix.

Useriøs bedrift

De tillitsvalgte i Opplysningen har gjort mye for å komme i dialog med ledelsen og med styret, men opplever at de ikke blir hørt. I stedet har det på mange måter utviklet seg til en krig mellom ledelse og tilitsvalgte.

- Opplysningen 1881 AS kom fra det gamle Televerket. EL & IT håpet at dette skulle bli et seriøst selskap som satset på ansatte i en bransje som er lite opptatt av arbeidsvilkår og ikke kjent for å ta vare på ansatte. Både selskapets utspring og lokalisering i en rekke utkantkommuner ga selskapet et godt utgangspunkt. Selskapet har ikke benyttet seg av denne muligheten, sier Felix, som også er rasende på at tidligere konserndirektør Stig Eide Sivertsen fikk med seg en solid sluttpakke når han måtte på grunn av.

- Sivertsen har fått med seg solid sluttpakke, han skal ha noe å leve av stakkar! Jeg håper ledelsen er tilsvarende sjenerøs med de 64 på golvet som må gå, sier Felix.

Hør på oss

Også leder av IKT-bransjens fagforening, Per Gunnar Salomonsen, holdt appell i dag. Under begge appellene var styreleder Johan Ditlef de Vibe var tilstede og han tok da også imot underskriftene som var samlet inn, og oppropet mot nedleggelsen av Fagernes.

-Jeg lover å ta med meg dette inn i styremøtet, sa de Vibe før han gikk inn i de varme kontorene igjen.

Det samme lovet han for ni måneder siden da styret vedtok å legge ned på Sortland.

Vår appell til ledelsen og eierne er å sette seg ned med tillitsvalgte for å finne en felles vei ut av det uføret ledelsen har brakt selskapet i. Stans nedleggingene og rydd opp i problemene med tillitsvalgte og ansatte. Sats på en utvikling av det beste ved selskapet i stedet for fagforeningsfiendtlighet og å senke standardene for arbeidsmiljø. Vi ønsker et sterkt Opplysningen 1881 som satser på gode produkter, faste ansettelser og utvikling av egne ansatte. Om ikke ledelsen i selskapet innser dette, håper vi eierne forstår skriften på veggen. I siste instans vil vi appellere til myndighetene om å bruke sin indirekte eiermakt og reguleringsmuligheter for hjelpe selskapet på riktig vei.

Jeg ønsker definitivt ikke å skulle stå her nok engang å holde appell i forbindelse med flere nedlegginger og oppsigelser.

Takk for oppmerksomheten.

Annonse
Annonse