JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bedriftene bør forberede seg

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) ber bedrifter være forberedt på en situasjon med høyt fravær på grunn av svineinfluensa.

Den siste uken er ti nye nordmenn registrert smittet av influensa H1N1, også kalt svineinfluensa. Til sammen er det meldt 33 tilfeller i Norge.

Brustad viser til at Verdens helseorganisasjon har konstatert at H1N1-viruset er en pandemi.

– Det betyr at vi kan får en større influensaepidemi i Norge, sannsynligvis til høsten eller vinteren. De som ikke allerede har startet planleggingen, bør gjøre det. Vi vet ikke sikkert om eller når pandemien bryter ut, men næringslivet bør ha nødvendig beredskap, sier hun.

De tre siste tilfellene smittede ble registrert tirsdag. Alle tre er fra Sør-Trøndelag. En kvinne og en mann, begge i 20-årene, ble smittet i Mexico. Den tredje fra Sør-Trøndelag er en kvinne i 40-årene, som ble smittet i USA. I tillegg til denne kvinnen er tre andre nordmenn smittet i USA. Én er smittet i Hellas og tre er smittet i Argentina.

Tre av nordmennene er fra Oslo, to er fra Østfold, én er fra Hordaland og én fra Sogn og Fjordane.

Av de nye smittede er seks kvinner, tre menn og én er en gutt. Det er til nå registrert 33 nordmenn som er smittet av influensa H1N1. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse