JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Billigere bensin i distriktene

Regjeringen lover billigere bensin i distriktene. Sp har fått gjennomslag for en utjevningsordning i neste års statsbudsjett.

kjell.werner@anb.no

– Jeg er glad for at vi har funnet plass til 20 millioner kroner for en fraktutjevningsordning for drivstoff, sier samferdselsminister og Sp-leder Liv Signe Navarsete til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Dermed reduserer vi prisforskjellene mellom distriktene og sentrale strøk. 20 millioner kroner er ikke nok, men det er en god begynnelse og vi har fått gjennomslag for et prinsipp som har vært viktig for Senterpartiet, sier hun.

Ble fjernet

– Den forrige fraktujevningsordningen ble fjernet under Bondevik II-regjeringen, og nå gjeninnfører vi altså en slik ordning i tråd med løftene som den rødgrønne regjeringen har gitt i Soria Moria-erklæringen.

Fraktavstandene er årsak til noe av prisforskjellen på bensin og diesel, men Navarsete innrømmer at mye av ansvaret også ligger hos oljeselskapene.

– Men det er vanskelig for regjeringen å gripe inn i konkurransen mellom selskapene, sier hun.

Uklar virkning

– Derfor har vi konsentrert oss om å kompensere for prisgapet som oppstår på grunn av ulike fraktkostnader, sier samferdselsministeren.

Hun kan ikke svare på hvor mye den nye ordningen vil slå ut i lavere pris i distriktene.

– Dette må vi jobbe mer med fram mot nyttår. Først da kan vi si mer om prisvirkningene, sier Navarsete. (ANB)

Annonse
Annonse