JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sissel M. Rasmussen

Debatt:

Sunnaas sykehus følger ny renholdsleverandør tett

«Vi er selvfølgelig også opptatt av at EIR sikrer gode arbeidsforhold for renholderne.»
25.06.2019
13:16
25.06.2019 13:16

 

FriFagbevegelse.no har den siste uken viet oppmerksomhet til saken om renholdernes arbeidsforhold og renholdet på Sunnas sykehus. Det fortjener en kommentar.

 

I vinter valgte vi etter en anbudskonkurranse å skifte leverandør fra ISS til EIR. Ved kontraktsinngåelse var selvsagt kvalitet tungtveiende, ettersom renhold på et sykehus er avgjørende for god kvalitet på pasientbehandlingen. Vi er selvfølgelig også opptatt av at EIR sikrer gode arbeidsforhold for renholderne. Som ved alle nye kontraktsinngåelser følger vi nå opp ny leverandør tett.

 

Vi har derfor rutinemessige  ukentlige samarbeidsmøter med kontraktsleder og husøkonom hos EIR for gjensidig dialog om evt utfordringsområder. Vi har videre tertialvise møter der 2/3 av møtet benyttes til kvalitetssaker som vedrører oppfølging av avviksmeldinger, tilbakemeldinger fra pasienttilfredshetsundersøkelser og kvalitetskontroller. Fram til maimøte var det ingenting som tydet på at vi hadde flere avviksmeldinger enn tidligere. De siste ukene har vi imidlertid fått noen flere enn vanlig.

 

I møtet med EIR i forrige uke var jeg derfor svært tydelig på at vi forventer at de oppfyller kontraktens krav om kvalitet på renholdet. Jeg har videre gitt klar beskjed om at de nå må gjøre det som skal til, både for å sikre renholdet og for å sikre gode arbeidsforhold for renholderne. Jeg opplevde møtet som konstruktivt, og vil i tiden framover fortsette den tette oppfølgingen for å sikre at tjenesten blir levert på den måten vi forventer.

 

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
25.06.2019
13:16
25.06.2019 13:16