JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Bjørn-Tore Olsen (renholdoperatør), Axel Fjeld (salgs- og servicevert på jernbanen) og Trond Wathne Tveiten (vekter)

Bjørn-Tore Olsen (renholdoperatør), Axel Fjeld (salgs- og servicevert på jernbanen) og Trond Wathne Tveiten (vekter)

Valget 2019:

«Velg inn arbeidere»

Denne høsten valg er viktigere enn noensinne og uansett hvilke parti man ønsker å stemme på så er viktig å tenke på hva slags type mennesker man velger inn.
01.08.2019
08:47
06.08.2019 15:08

Tidligere kunne man se en større variasjon av type mennesker som ble valg og hvilke samfunnslag de kom fra, men det har endret seg sterkt. Politikken fylles mer og mer opp av godt utdannede akademikere og folk som har gått politikerskolen i partiet fra de var unge.

p

Dette er ikke nødvendigvis galt, men det blir en feil når yrkesgrupper uten høy utdannelse ikke får være med å sette sin egen hverdag på dagsorden. Både folk som jobber som renholdere, sjåfører, vektere, jernbanefolk og andre har mye å bidra med, men kommer dessverre ikke høyt på listene.

Både nasjonalt og lokalt er dette er gjentagende problem.

p

En forsamling som skal vedta viktige saker for alle innbyggere trenger derfor et bredt spekter av befolkningen. Vi trenger hele arbeidslivets mangfold i politikken. Man har i mange partier en akademisk arroganse der man ikke klarer å se at mennesker i visse type yrker kan bidra og har evnen til å drive politikk. Det er trist siden norsk historie viser noe helt annet. De som var med å bygge vårt velferdssamfunn hadde erfaring fra en rekke felt, ikke bare akademia. Noe som landsfaderen Einar Gerhardsen burde være beste eksempelet på.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
01.08.2019
08:47
06.08.2019 15:08